3/8" osztású láncfűrészláncot ugyanúgy kell élezni mint a 0,325"?
5 x 500 ft-ért már másfél m3 felvágott fát kapsz. Nem beszélve arról,hogy ha élezni viszed,8~12 alkalommal "elfogy" a lánc.
Szerintem érdemes megtanulni láncot reszelni. Régen se volt vezető se,egy kis satuban a fakitermelők egy tisztáson megoldották maguknak.
Minden lánc dobozán minden adat rajta van,az élezés szögétől a reszelő átmérőjéig. Ha "nagyfogyasztó" vagy,és méterre veszed a láncot,a boltban elmondják hozzá az adatokat.
Láncfűrész szerelő vagyok,a két lánc amiről szó van nem egyforma,a hozzá nemértőnek az eggyik kissebb és sürübb szemü 0,325,a másik nagyobb ritkább 3/8.
A 0,325-öst 4,8mm reszelővel kell reszelni ha már jófélkopott akkor 4,5mm.
A 3/8-ost 5,5mm reszelővel kell és ha kopott akkor 5,2mm .
3-4 reszelés után egy lapos reszelővel le kel reszelni a mélységszabályzót is mert ha az nincs szabályozva akkor nem vág jól a lánc bármennyire is éles.
A mélységhatárolót csak nagyon finoman kell reszelni mert ha sokat vesznek le belőle a lánc meg áll a fába.
A lapos reszelővel max eggyet toljunk azt is finoman.
Én 150-200 ft-ért reszelek egy láncot attól függ mennyire van becsorbulva.
Kedves utolsó válaszoló nagyon köszönöm a válaszod.
Végre megkaptam a választ a kérdésemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!