Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Leáll a láncfűrészem. Mi...

Leáll a láncfűrészem. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Alko 35/35 benzines láncfűrész. Szivatóval indul, de gázadásra leáll. Melegen gázra sem indul. Segitsetek, mi lehet a probléma? Hozzáértők ötleteit várom, mert szeretném magam megbütykölni, de már nincs ötletem mi lehet a probléma. Köszönöm.
2011. febr. 2. 14:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A kompresszoros művelet nem volt valami jó ötlet!

A benzincső nem igazán tud eldugulni mert elvileg a tankban lévő végén van egy szűrő. Viszont ezen a szűrőn a nagyon finom kis szemcsék átjuthatnak és eltömíthetik a karburátorban lévő finomszűrőt, ezt úgy tudod tisztítani ha leveszed a karbit a helyéről leszereled mindkét oldalát kiveszed a tűszelepet(csak ha jó a kézügyességed mert nem könnyű visszarakni)és a tűszelep helyére betett fecskendővel, tiszta benzinnel kimosod. Összerakásnál figyelj a membránokra, a tápszivattyú membrán belül van a szintszabályzó pedig a kívül, tehát a tömítés és a fedél között.

Lenne nekem is néhány kérdésem: kb. milyen idős a gép, mennyit ment, idáig jó volt, csavargatta valaki a karburátor állító csavarjait, van e rajta kézi benzin pumpa és hogy néz ki az automata szívató (egy képet róla tudsz fel rakni)?

Ha így sem boldogulsz vele írj privátot és segítek akár skype-on akár telefonon, lehet csak be kéne állítani a karbit, ami különben egyszerű 5-10 perces feladat.

Üdv, egy favágó!

2011. febr. 3. 07:37
 12/19 A kérdező kommentje:
Üdv Favágó! Kettő éves a gép, igazából ez a második tele hogy használnám. Vágás közben állt le, mintha kifogyott volna a benzin, de nem. Csak én használom, úgyhogy az állító csavarokat senki nem piszkálta. Nem is tudok állítani rajta mert egy félkör alakú kulcs kéne hozzá ami nekem nincsen. Mással meg nem igazán hozzáférhető. Nemsokára küldöm privire a képeket a karbiról. Üdv.
2011. febr. 3. 10:15
 13/19 A kérdező kommentje:
Van rajta kézi szivattyú. Azt is ellenőriztem.
2011. febr. 3. 10:17
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik hozzászóló írta, hogy a gyertya nem jó helyen adja le a szikrát. Erre te hogy azt megnézted és jó.

Javasolnám hogy inkább cseréld ki a gyertyát mert lehet hogy nyomás alatt adja le rossz helyen. és hiába nézed kívül mindig jól adja le. Jártam már így.

2011. febr. 13. 14:17
 15/19 DannyZuko ***** válasza:
légszűrőt nézted nem e rittyós?
2011. febr. 22. 14:15
 16/19 anonim válasza:
Múltkor a karbim lelazult a blokkról.... elindult a gép de pici járás után hirtelen kezelhetetlen lett a cucc.... ugyebár mert a torokból kapta a levegőt rendesen. olyan mintha tő gázzal nyomtam volna, nem árt megnézned a tömítéseket sem.
2012. febr. 10. 23:03
 17/19 anonim válasza:
A főtengelyszimeringet nézd meg, nem-e tört el.
2012. febr. 15. 16:26
 18/19 anonim válasza:

A szimeringet kár megnézned egy két éves gépen,mert annak nem lehet baja,főleg nem fog eltörni mivel gumiból van!

A Hibát inkább a karburátor környékén keresném.Található benne két membrán azt mindenképpen cseréld ki,mert nem nagy tétel árban,ehhez le kell szerelni a karbit.Valaki írta ,hogy lehet fel van lazulva a csavarja.Ennek a gépnek típushibája hogy minden lelazul róla pl. karburátor,olajszivattyú,szívócsonk (hőhíd).Ezért én az összes csavart kitekertem annó ami a blokkban volt és menetrögzítővel bekenve tekertem vissza.Azóta tökéletesen üzemel mindenféle hiba nélkül.Ja és nekem eltörött a szívócsonk is az is hasonló hibát produkált.Kb a felénél körberepedt,szószerint leesett a karburátor róla.

2013. szept. 15. 07:03
 19/19 szbalint231 válasza:

Üdv

Nekem is hasonló gondom volt ugyanezzel a típussal.

Nagy valószínűséggel a gyújtótekercs ment tönkre .

2014. dec. 22. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!