Melyik melegburkolat a legstrapabíróbb?
azt olvastam, hogy a laminált padló lakkrétege a legkeményebb, így praktikusabb, mint a faparketta. ez igaz?
a tölgy parketta nagyon szép lenne, csak félek az árától... mindjárt ránézek...
köszi!
A keményfa parketta a legjobb. Dió és akác is jó például.
Drágább, mint a laminált padló, de sokkal jobb.
Azt nem tudom, hol írták, hogy a laminált padló lakkrétege keményebb, de ez butaság. A saját parkettádra olyan kemény lakkot kensz, amilyet csak akarsz. Emellett a laminált padló kábé egy tűsaroktól is beszakad, szerintem nagyon gyorsan tönkremenne - hiszen nem fa, hanem valami kartonpapírra ragasztott potyadék. A csónak hegye tuti mindig ki fogja lyukasztani.
De miért nem raksz szőnyeget a szövőszék alá? az tompít is, és nem is lesz semmi baja.
igen, csak abba meg megül a kosz, szösz, atka...
a tölgyfa burkolatot lehet darabonként scerélni? vagy az ragasztott?
mivel parkettás a szakmám a következőket mondanám:
egy hagyományos parketta(nem ipari hulladék hanem középkategória,tölgy,bükk)mire kész van kb 10.000ft/m2(parketta,ragasztó,szegő,alapozó,lakk,munkadíj stb). a dióról szót se ejtsünk,megfizethetetlen.mindemellett sérülékeny,ne gondoljuk már hogy egy kb. fél milliméter vastag lakkréteg olyan ellenálló lenne.cserélhető részletekben,de igen költséges(ha eredeti állapotokat akarunk a csere után az egészet összecsiszolni, újralakkozni).lamináltpadló:akopásállósága igen nagy,de csak a súrlódó behatások ellen,nagyobb mechanikai hatást(pl ráesik egy súlyosabb tárgy)nem bírja jól,de hogy egy tűsarok kilyukasztaná,ez már baromság kategória.előnye az ára,és cserélhetőek a részei,egyszerűbben mint a parkettánál.a szőnyegpadlót elvetetted,így én is csak azt tudom javasolni,bármi mellett döntesz,a kritikus helyeket próbáld vastagabb szőnyeggel védeni.remélem sikerült segítenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!