Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik melegburkolat a legstra...

Melyik melegburkolat a legstrapabíróbb?

Figyelt kérdés
dolgozószobába kellene valamilyen parketta-féle. szövőszéken dolgozom, tehát ütődni, kopni fog, sokszor kiesik a fém hegyben végződő csónak is. az is előny, ha tompít valamit a zajon a burkolat. van valami ötlet?
2011. jan. 31. 14:47
 1/8 komasa ***** válasza:
Tölgy parketta, az kb örökös, csak néhány évente fel kell csiszolni és újra lakkozni. Arra a részre pedig ahol lepotyoghatnak a dolgok teríts egy vastag szőnyeget. Ezzel a zajtompítás is megoldott.
2011. jan. 31. 14:53
 2/8 A kérdező kommentje:

azt olvastam, hogy a laminált padló lakkrétege a legkeményebb, így praktikusabb, mint a faparketta. ez igaz?

a tölgy parketta nagyon szép lenne, csak félek az árától... mindjárt ránézek...

köszi!

2011. jan. 31. 15:15
 3/8 anonim ***** válasza:

A keményfa parketta a legjobb. Dió és akác is jó például.

Drágább, mint a laminált padló, de sokkal jobb.

Azt nem tudom, hol írták, hogy a laminált padló lakkrétege keményebb, de ez butaság. A saját parkettádra olyan kemény lakkot kensz, amilyet csak akarsz. Emellett a laminált padló kábé egy tűsaroktól is beszakad, szerintem nagyon gyorsan tönkremenne - hiszen nem fa, hanem valami kartonpapírra ragasztott potyadék. A csónak hegye tuti mindig ki fogja lyukasztani.

De miért nem raksz szőnyeget a szövőszék alá? az tompít is, és nem is lesz semmi baja.

2011. jan. 31. 15:35
 4/8 A kérdező kommentje:
nem alá kéne, hanem mellé, és ott útban lenne (ott lesz a teraszajtóhoz a kijárás).
2011. jan. 31. 16:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor padlószőnyeg? az még vékonyabb is, mint a parketta, tuti elfér.
2011. jan. 31. 17:11
 6/8 A kérdező kommentje:

igen, csak abba meg megül a kosz, szösz, atka...

a tölgyfa burkolatot lehet darabonként scerélni? vagy az ragasztott?

2011. febr. 1. 09:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

mivel parkettás a szakmám a következőket mondanám:

egy hagyományos parketta(nem ipari hulladék hanem középkategória,tölgy,bükk)mire kész van kb 10.000ft/m2(parketta,ragasztó,szegő,alapozó,lakk,munkadíj stb). a dióról szót se ejtsünk,megfizethetetlen.mindemellett sérülékeny,ne gondoljuk már hogy egy kb. fél milliméter vastag lakkréteg olyan ellenálló lenne.cserélhető részletekben,de igen költséges(ha eredeti állapotokat akarunk a csere után az egészet összecsiszolni, újralakkozni).lamináltpadló:akopásállósága igen nagy,de csak a súrlódó behatások ellen,nagyobb mechanikai hatást(pl ráesik egy súlyosabb tárgy)nem bírja jól,de hogy egy tűsarok kilyukasztaná,ez már baromság kategória.előnye az ára,és cserélhetőek a részei,egyszerűbben mint a parkettánál.a szőnyegpadlót elvetetted,így én is csak azt tudom javasolni,bármi mellett döntesz,a kritikus helyeket próbáld vastagabb szőnyeggel védeni.remélem sikerült segítenem.

2011. febr. 2. 05:09
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a segítséget!!!
2011. febr. 2. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!