Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi az a "szikraforgácsolás"?

Mi az a "szikraforgácsolás"?

Figyelt kérdés

Most olvastam egy cikket-huzal és tömb-szikraforgácsolók....mi ez?

Én csak "hagyományos" esztergagépet láttam még.

2011. jan. 22. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

[link]

Szikraforgácsolással nem esztergálható marható alkatrészeket csinálnak hanem olyat amit azzal nem lehet megcsinálni.

2011. jan. 22. 21:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

John Gutzon Borglum műve:

[link]

2011. jan. 22. 22:38
 3/4 anonim válasza:
100%

A forgácsleválasztás "elektrónikus" -úton történik , ez már ált.gyakorlat . A komplikáltabb alkatrészeket v. a fröccs szerszámokat alakítják ezzel az eljárással...

A gépek programozásához tanult emberek szükségesek, gépeket

akárki kezelheti....

2011. jan. 23. 06:20
 4/4 anonim ***** válasza:

A huzal szikraforgácsoló olyan elven működik mint a szalagfűrész gép,csak itt az elektromosság vágja az anyagot és nem a nyers erő/fogazat.

A tömbszikra forgácsoló pedig úgy,.. hogy a kivágandó profil negatív darabját elkészítik tömör vörösrézből,és ezt süllyesztik bele majdan az acélba,mialatt az acél "kiég" ... a tömör réz darab pozitívjának megfelelően. Igen-igen lassú eljárás, de nagy pontosság érhető el vele.

Előtte kiszokták nagyolni a vágandó anyagot azaz a főalap alakzat már megvan,és már-csak 0.2-0.5 mm kell lefaragni,hogy megkapjuk a nagy pontosságú és kívánt alakzatú lyukat a vastag acélban.

2011. jan. 23. 08:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!