Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » "Egyenes" háztető? Aki ért...

"Egyenes" háztető? Aki ért hozzá, válaszolna? Sürgős!

Figyelt kérdés
Most néztünk egy családi házat, nagyon jó állapotban van, szigetelve, szinezve, a teteje viszont nem hagyományos, hanem egyenes, mint pl. A bérházaké. (persze valamerre lejt, és ott csatorna gyűjti a csapadékot) Nem tudom, van-e félnivalónk egy ilyen tetőtől, vagy nincs vele gond? A házban abszolút nincsenek beázásnyomok, pedig pár éve már nem volt kifestve, az látszik.
2011. jan. 4. 18:40
 1/6 anonim ***** válasza:
54%

Az a gond vele, hogy nincs padlás, tehát kevesebb rakodótér van a házban, valamint nyilván így nem tud annyit szigetelni, mintha fölötte lenne még egy tető is, különösen télen.

Valamint ezeket a tetőket megnyomhatja a hó, de annak a nyomát biztosan észrevettétek volna.

2011. jan. 4. 18:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia.

Remélem jól értem és te egy lapos tetőről beszélsz?!

Ha igen akkor a víz szigetelésen nagyon sok múlik, mikor milyen technikával, és sajnos az sem mindegy hogy ki csinált/mármint szakember vagy Józsibá, mert a legtöbben azt gondolják, hogy elég a bitumenes nehéz lemezt perzselővel odahegeszteni, de ahhoz, hogy tartósan jó legyen azért több kell.

És még egy kérdés, hogy ha kívülről szigetelve van a ház akkor a lapos tető hőszigetelését, hogyan oldották meg, mert ha ez elmaradt akkor elég komoly lesz a fűtés számla.

Ha van még tartalékod később könnyen ácsolható rá egy nyeregtető.

Remélem egy kicsit segítettem:-)

2011. jan. 4. 18:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Utolsó te ács vagy, vagy kőműves?
2011. jan. 4. 19:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Holnap megyünk még egyszer megnézni a házat, a tetőt is, és megkérdezem a szigetelést, de úgy gondolom, hogy le van szigetelve, mert a mostani tulaj elég gondos, korrekt, nem hinném, hogy 20 éve ott laknak, és a tetővel nem foglalkozott, csak a falak szigetelésével. Várom a további hozzászólásokat.
2011. jan. 4. 19:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Az utcánkban van egy lapostetős ház, kb 30-35 éves. Szoktam beszélgetni a tulajával (ők építtették), nem volt gondja a lapostetővel. (biztos mondta volna, ha lett volna, mert elég panaszkodós fajta)
2011. jan. 5. 07:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Off !

Húúú! Eszembe jutott,volt egy barátnőm,akinek az anyja volt a házmester.Panelban/10 emeletes kocka/laktak. Elcsentük a kulcsot,és följártunk a lapostetőre "huncutkodni".De jó volt....de rég volt..!

2011. jan. 5. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!