Mit lehet csinálni a gázorával hogy ne mérje a fogyasztást?
Én egy gázszolgáltatónál dolgoztam és pontosan az volt a munkám ,hogy az "illegális vételezést" felderítsem.
Ebből a témából doktorálni tudnék.Azokkal a technikákkal
amivel valóban ingyen jutnál gázhoz ismerik a gázszolgáltatónál.Amikor én ott voltam jártam egy xy céghez-akik felujítják az órákat- ott rendszeresen megmutatták a legfrissebb trükköket.Egyszóval a gázszolgáltató képben van. A mágnes meg vízgőz stb..
nagy marhaság.Ha gázóracserénél ilyet láttunk,nem büntettünk,de jót röhögtünk rajta.
Ha megpiszkálod az órát tuti bukás.Hiába fizetsz a szerelőnek őt is ellenörzik.Nálunk a leszerelt gázmérőket
mielőtt elvitték volna felújítani egy vezér tételesen átnézte.Olyat is néznek pl.,hogy van-e az óra mérőrészénél
a festéken fénytörés.Ez ott fordul elő ahol vékony műa.
szalaggal variáltak az órával.Gyakori trükk ez a műanyag
szalagos megoldás,meg lehet vele állítani az órát.Komoly hátránya,hogy egy idő után a szalaggal megállított fogaskerék leesik a tengelyéről és az óra végleg megáll.
Ilyenkor jön az óracsere,szerelő ránéz a mérőállásra és rögtön tudja hogy kastáltad a gázt.Van olyan óra hogy előfordul,hogy magától megáll de ez max 300 m3-ig következik be(gyári hiba)utána ha megáll 99% hogy manipulálták.
Mindent összegezve barátilag azt tanácsolom mindenkinek,hogy ne próbálkozzon a vége úgy is bukás.
A büntetés minimuma: lebukás esetén összeadják a lakásban
lévő összes gázkészülék maximális teljesítményét,ezt megszorozzák 24-el és utána annyi nappal amennyi eltelt az utolsó hivatalos leolvasás óta+ új óra ára+le-felszerelés költsége+szakértő díja stb.. amennyit még rád tudnak verni+esetleg büntetőjogi(lopás)Feljelentés.
Megéri ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!