Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mit lehet csinálni a gázorával...

Mit lehet csinálni a gázorával hogy ne mérje a fogyasztást?

Figyelt kérdés
szal ne mérje a fogysztást és ne okozon benne károsodoást mert ha jonnek elenörizni akkor ne lásanak rajta semmit :) előre is köszi a válszokat
2009. jan. 26. 19:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
Meg kell kérni Uri Gellert,hogy mondja neki azt:Ne mukodj!:D
2009. jan. 31. 03:35
 12/16 anonim válasza:
100%
Amatőr módon semmit! A TIGÁZ-nál dolgozó vagy volt dolgozók némi - nem kevés - ellenszolgáltatásért megoldják. DE NEM AJÁNLOM! Úgy is rájönnek! Nagyon megbüntetnek!!!
2009. febr. 1. 20:30
 13/16 anonim ***** válasza:
96%
Egy ismerősöm hívott egy ügyes gázvezeték szerelőt és megkérte, hogy mutassa meg hogy lehet a gázmérő mért (tehát a bal oldalán)oldalán lévő vezetéket a méretlen (jobb oldali) oldalra tenni. Azóta úgy csinálja, hogy 30 napból 25 nap a méretlen vezetékről kapja a gázt, 5 napot meg a mértről. Így nem is feltűnő, hogy nem használ gázt, meg egész télen padlóval megy minden konvektor, ki kell nyitni az ablakot, mert nagyon meleg van. Ezt a megoldást láttam én is. Meg lehet csinálni, csak veszélyes, csak akkor szabad, ha nincs nyomás alatt.
2009. febr. 2. 19:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
előző hozzászóló: bocs, fordítva írtam, nem a bal oldalról a jobbra, hanem a jobbról a balra. bocsi
2009. febr. 2. 19:52
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én egy gázszolgáltatónál dolgoztam és pontosan az volt a munkám ,hogy az "illegális vételezést" felderítsem.

Ebből a témából doktorálni tudnék.Azokkal a technikákkal

amivel valóban ingyen jutnál gázhoz ismerik a gázszolgáltatónál.Amikor én ott voltam jártam egy xy céghez-akik felujítják az órákat- ott rendszeresen megmutatták a legfrissebb trükköket.Egyszóval a gázszolgáltató képben van. A mágnes meg vízgőz stb..

nagy marhaság.Ha gázóracserénél ilyet láttunk,nem büntettünk,de jót röhögtünk rajta.

Ha megpiszkálod az órát tuti bukás.Hiába fizetsz a szerelőnek őt is ellenörzik.Nálunk a leszerelt gázmérőket

mielőtt elvitték volna felújítani egy vezér tételesen átnézte.Olyat is néznek pl.,hogy van-e az óra mérőrészénél

a festéken fénytörés.Ez ott fordul elő ahol vékony műa.

szalaggal variáltak az órával.Gyakori trükk ez a műanyag

szalagos megoldás,meg lehet vele állítani az órát.Komoly hátránya,hogy egy idő után a szalaggal megállított fogaskerék leesik a tengelyéről és az óra végleg megáll.

Ilyenkor jön az óracsere,szerelő ránéz a mérőállásra és rögtön tudja hogy kastáltad a gázt.Van olyan óra hogy előfordul,hogy magától megáll de ez max 300 m3-ig következik be(gyári hiba)utána ha megáll 99% hogy manipulálták.

Mindent összegezve barátilag azt tanácsolom mindenkinek,hogy ne próbálkozzon a vége úgy is bukás.

A büntetés minimuma: lebukás esetén összeadják a lakásban

lévő összes gázkészülék maximális teljesítményét,ezt megszorozzák 24-el és utána annyi nappal amennyi eltelt az utolsó hivatalos leolvasás óta+ új óra ára+le-felszerelés költsége+szakértő díja stb.. amennyit még rád tudnak verni+esetleg büntetőjogi(lopás)Feljelentés.

Megéri ???

2009. febr. 18. 15:23
 16/16 anonim ***** válasza:
84%
Még annyi.Nem kell ahhoz látni az órát,hogy kiderüljön a csalás.A szolgáltató figyeli a fogyasztást is pl.lakótelepen az egymás feletti lakások közötti eltérést.De ez csak egy szempont.
2009. febr. 18. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!