Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Érdemes nekiállni? A ház...

Érdemes nekiállni? A ház amiben élek mint a szivacs.

Figyelt kérdés
Ráadásul ki is kellene fizetni. Érdemes? Repednek a falak, nem tudom miért. A falak salétromosak, vizesek, tégla és vertfal épület. Alapja nincs, és a küszöbön is látok vízfoltokat. Penész, és dohszag, még ugy is hogy fűtve van. Az elektromos vezetékek a falban rosszak, régiek, a rendszer földeletlen.6 millió az ár, kb 60 nm-es pestközeli (keletre) kertesház. Érdemes megvenni felújítani, vagy keressek másik házat?
2010. dec. 25. 20:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Tiszta öngyilkosság ez a ház. Egy nagy áramütést, vagy a penésztől örökös asztmát akarsz. Na ne, meg ne vedd!!
2010. dec. 26. 00:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja,ha telekárban mondjuk megéri a 6 milliót,mert jó helyen van,és szép a telek(pld.szép nagy fák vannak rajta),akkor is kéne gondolkodni azon is, hogy mennyibe kerül ledózerolni,meg a sittet (hány m3?)rengeteg fordulóval elvitetni a sitt-telepre.,és hogy mi marad utána?Szerintem ebből a házból semmi használható a továbbiakban,csak a törmelékkel szennyezett föld,ami még húsz év múlva is bosszanthatja az embert,hogy a fűnyíró már megint elakadt valami téglában...
2010. dec. 26. 00:11
 13/16 anonim ***** válasza:
66%

Azért nézz jobban utána a témának. A mi házunk is ilyen volt és gyönyörűen felújítottuk. A falakat szépen leszigeteltük, ez apámnak és két haverjának egy hosszú hétvége volt, a ház felét le is alapoztuk. A másik felére nem volt pénz sajnos.

Lehet, hogy érdemes belefektetni, nálunk nagyon bejött. Kb. 3-4 hónap alatt teljesen kiszáradtak a falak, azóta nincs ilyen gond. Viszont ha ár- vagy belvízveszélyes területen van a ház, akkor semmiképpen ne vedd meg. A miénk domboldalon van és külön ügyeltünk a vízelvezetésre, mert az földháznál nagyon fontos.

Ha jó helyen van, emberi méretű a telek, akkor érdemes lehet vele foglalkozni szerintem. Az egy igazán komoly gond a repedések, így látatlanban szerintem annyit megér, hogy megnézesd egy hozzáértővel, lehet, hogy csak a sarkát alá kell támasztani és már rendben is lesz.

Az, hogy nincs alapja, hát istenem. Persze a szobákat érdemes alábetonozni, de csak mert különben gyakrabban kell takarítani. Igazából az se tragikus, ha nincs alatta beton.

Az a ház már valószínűleg akár több mint száz éve ott áll - kvázi már bizonyított. Elég kicsi az esély, hogy rátok dőlne :D

2010. dec. 26. 00:18
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Eldózeroltatni, elszállíttatni kb. 2 millió forint plusz.

Ha jó helyen van és összközműves, akkor talán így is megéri, ha másnak nem, befektetésnek. Egyébként nem éri meg.

2010. dec. 26. 09:46
 15/16 Jattos válasza:
Hol van a ház pontosan? Megmondom mennyit ér most. Gyorsan eladni és az árából segítek venni egy lakást, ahol már nem bírják a svájci frank hitelt. Tudom, gonosz dolog, de az élet kemény.
2010. dec. 28. 15:52
 16/16 A kérdező kommentje:
Monori a ház!
2010. dec. 29. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!