Az ár szempontjából melyik jön ki jobban:generál kivitelezés vagy saját magam szervezem le e szakikat?
előző:25 éve foglalkozom építőiparral, sok mindent láttam már.az hogy általánosítasz egyszerűen taplóság,pont.
az indulatodból az vágom le hogy téged valami kontár jól átbaltázott,tehát te sem értesz a témához paripakakát sem,úgyhogy jobban tetted volna ha meg sem szólalsz.
Egyedül a te taplózásod a taplóság. NINCS rá mód, hogy az építtető előre tudja, hogy a kőművese egy csodabogár-e. Mellesleg pénzt teszek rá, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott kőművesnek fogalma sincs alap dolgokról, hogy mit miért.
Az én esetem teljesen irreleváns, nem értem miért kell személyeskedned. Szart sem ér a 25 éved, sőt, valószínűleg te is inkább a begyöpösödött szakik sorát gazdagítod, aki azt hiszi, ha rutinja van, máris ért mindenhez. A magadfajta engem nem tudott átverni, mert hamar elküldtem a búsba, amint olyat csinált, vagy csak mondott, ami nemhogy a szakmai elvárásoknak, de a józan ész elvárásának sem felelt meg!
Egy hozzá nem értő pedig jobb, ha igazodik a statisztikai adatokhoz, és általánosít. Így megkíméli magát attól, hogy valószínűleg belenyúl a magát szakembernek nevező 100 kőművesből a 99 kontárba. Sőt, mivel valószínűleg a legostobábbak lesznek a legmagabiztosabbak, az esélyek tovább romlanak.
Bocs, de te is a magabiztosságoddal, és a statisztikai valószínűségről való tájékozatlanságoddal belesoroltad magad a "kerülendő", illetve a "csak felügyelet alatt alkalmazható" kategóriába. Maltert keverni jó lesz, még talán a vízszintest is eltalálja, de simán képes kihagyni adott helyen mondjuk a függőleges fugákat.
Tessék, ez nem általánosítás volt.
Sziasztok!
Légyszíves ne sértegessétek egymást,mert ezzel nem jutunk előrébb.
Szerkezetkésze alt azt értem, hogy a tervezővel az épületet valójában gazdasági épület ként terveztettük, így nem kell bele villany, víz, burkolat.../lesznek, de csak a használatba vétel után, addig csak a áttörések helyei lesznek meg.
oka: egyszerűbb kivitelezés az használatba vételig, illetve ez a terület egy "zárt kert" - tudom, hogy változott az elnevezés.
Ez a "A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad" valami irodakukac lehet vagy adóellenőr akinek nagyon-nagyon fontos a statisztika és attól nem látja hogy mi folyik körülötte a valóságban. Én ilyen embereknek nem dolgozom s nem hogy ők küldenek a búsba de én válogatom meg hogy kinek fogok és kinek nem fogok dolgozni. Szerencsémre (és több iparos szerencséjére) egyre több a bunkó szájhős, de ha szerszámot kell kézbe venni akkor már ott véget ér a tudomány. Ezért is írtam másodikként azt amit, és ugye lepontoztak és lehurrogtak a szájhősök. Emberek ha mindenki hivatalnok lesz ki fog csempézni meg villanyt szerelni? Kiszámítjátok hogy 2 óra munkámért ennyi meg annyi sok. Hogy te azt mérnökként nem kapod meg. Oké, gyere vakolj, csempézz ha tudsz. De NEM TUDSZ, akkor kussolj és fizess.
Lehet nyomkodni azt a piros kezecskét bunkók - kalapács úgy sincsen neked otthon.
Óvatosan és csendben jegyzem meg, hogy szerény 50 életévem alatt egyetlen egy értelmes, a szakmájához értő igazi SZAKEMBERREL találkoztam, egy víz- gáz- fűtésszerelővel. Meg is tartottuk, mindenkinek ajánljuk, mert ritka madár az ilyen, meg kell becsülni! Megfordult nálunk sokféle "szaki": kőművesek, ácsok, vízszerelők, villanyszerelők, burkolók, 2 asztalos, de jobb, ha nem írom le, hogy milyen munkát végeztek... Szomorú.
Szóval, Kedves Kérdező, mindenképpen alaposan nézz körül, mielőtt bárkit megbízol a munkával. Bármit mond magáról, mutasson referenciát, te pedig beszélgess a tulajokkal, kérdezd meg a véleményüket, mennyire voltak megelégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!