Mivel tudnám a tapétával bevont cipős polcom felszínét átkenni a tapétaragasztó helyett, ami tartósabb, esetleg kicsit vízálló? Lakk?
Egy cipős polcot rendes fali tapétával vontam be. Tapétaragasztóval ragasztottam rá a tapétát, majd a külsejét is bevontam a ragasztóval. Ennek már 3 éve, és egész jól bírja.
Bevonhatnám a ragasztó helyett valami mással, ami tartósabb, esetleg kicsit vízálló? Valami lakk?
Lakk vagy zománcfestékkel fesd le.
A lak szerintem nem teljesen vízálló mert láttam lakozott parkettát amin állt a víz és hullámos lett.
A zománcfesték jó lesz de 2-3 évente át kell festeni mert örökké nem tart.
Ja és a tapétát szedd le, csiszold át a polcot. Én még hígítós ronggyal is áttörölném mielőtt lezománcozom.
pár évvel ezelőtt találtam egy ezer éves polcot. nem volt mit veszítenem, és hogy feldobjam egy kicsit, gondoltam teszek rá tapétát. max. kidobom a polcot....
szóval a polcot lekentem tapétaragasztóval és rátettem a tapétát, majd a tapéta másik oldalára is kentem ragasztót, hogy jobban tartson. szépen megszáradt, de a külső felszínén azért nem olyan erős az a ragasztó, igy kicsit megkopott a minta.
most az érdekelne, ha lecserélem a tapétát rajta felragasztás után mit kenhetnék rá, hogy jobban tartson?
kipróbálnám széken, és szekrényen is, mert tök jó, hogy egy bútordarabot bármikor más mintájúra varázsolhatok így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!