Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hordozható cserépkályha...

Hordozható cserépkályha tetejének a javítása?

Figyelt kérdés

Szóval a helyzet az, hogy nő vagyok, és egy sos megoldás kellene, mert jelenleg sajnos nem tudom sem újrarakatni, sem pedig úhat venni.

Pár éve egy "mesterember" újrarakta a hordozható cserépkályhámat csak éppen a vas keretet, és ami a tetejére való vasat nem tette rá, sőt, el is vitte magával... Soha többet nem láttam. Szóval a kályha tetején vas platni van, 2 darabból, de a kettő között ömlik a füst a begyújtáskor, és kb 20 percen keresztül. Valami anyaggal a tetejét tavaszig be lehet húzni, hogy ne füstöljön?

febr. 5. 15:50
 1/1 anonim ***** válasza:
Tiszta jó huzatú legyen a kémény .Olyan anyaggal gyújtsál be.ami pár percig nagy nagy lánggal ég,a meleg levegőt gyorsabban szívja a húzat ki.A kémény is melegszik.Amikor a tűzre raksz,előtte a hamu ajtót csukd be .A nyitott tűztér ajtón a huzat elszívja fűstöt.A 2 lemez közé azbeszt zsinór kellene.Vasműszaki boltban talán kapható.Meg gyurt agyaggal is lehet tömiteni,de az nem végleges,mert repedezik.
febr. 5. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!