Hogyan töltsünk akkumulátort?
Sziasztok, nem teljesen jó a címben feltett kérdés, valójában így pontos:
egy autó akksi az alany, 2 éves csak, már lemerülgetett, töltve volt, viszont most egy 2 nappal ezelőtti autózás (20 km) után még a gyujtás lámpákat sem gyujtotta. Gondozásmentes, így nem volt a megszokott módja, de kibontotttam, és szinte teljesen száraz lamellákat láttam. kb másfél liter víz ment rá. MOst töltöm, lakásban, de egyenlőre ( még csak 30 perce megy) 2 lukban nem mozog a folyadék. Azok zárlatosak lehetnek, kuka az egész? Vagy este tegyem vissza, indítsam, és reggel újra megnézni? Ha nem műxik, érdemes még akksisavat venni hozzá? vagy muszáj teljesen új akksit vennem? Autó eladásra megy, de nem akarom úgy eladni, hogy másnap nem indul a vevőnek. És nyilván 35 ezret sem feltétlen költenék rá, ezért a dilemma.
Tudns vlk segíteni, kifejteni,mit érdemes, meddig, hogyan? Nem tinglitangli töltőm van, hanem mint egy hegesztő trafó, komolyka...
köszönöm
Nem kell oda erős töltő. Az Ah/10 árammal tölthető egy normál akku. A gondozásmentesből nem kéne víznek hiányoznia.
Mosd át, de az az akku már kuka így inkább, mert a kapacitása sem lesz meg. És már fullra merült gondolom többször. A kocsi sem tölt esetleg, ott is bibis lehet.
Az az akku kuka.
Vegyél egy használtat, pl egy akku boltban amit beszámítottak, de használható még.
Amiben 1 óra múlva nem indul meg a pezsgés,az eldobható.
Csak az idődet pocsékolod rá.Ne vedd meg más szemetét .
Az a baj hogy akku savat már nem árulnak, veszélyes mivolta miatt be lett tiltva a lakossági forgalmazás.
Ha desztvizzel(kb 200Ft) és egy kb 12órás töltéssel nem töltödik fel akkor kuka. Ennél többet ne áldozz rá.
mintha neten láttam volna akku savat...
Jelenleg annyi történt, hogy desztvízzel feltöltve, kb 4 óra töltés után pöccre indította a 2.0 dieselt. Meglátjuk, mi lesz holnap reggel. Mert frissen töltve oké, de kéne meg is tartsa valamennyire...
Mélykisült akku már kuka. Olyan mint az új már nem lesz.
Ha netán pécsi vagy, tudok neked adni egy jó (terhelővillával leellenőrizhető) akkut. Az én autómba sajnos nem jó a mérete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!