Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A wc tartályba milyen folyadék...

A wc tartályba milyen folyadékot lehetne csepegtetni öblítéskor a vízkő csökkentésére? Nagyon kemény a víz itt.

Figyelt kérdés

jan. 19. 15:36
 1/6 anonim ***** válasza:
60%

Mosóg3p elé köthető polifoszfátos vizlágyító jó lehet ha elfér.

Én évente ecettel leecsetelem belül aztán ennyi.

jan. 19. 15:54
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

Semmit! Központi vízlágyító az egyetlen megoldása, nincs semmi olcsó alternatív megoldás. (bár vannak akik hisznek a csodákban).

[link]

jan. 19. 18:02
 3/6 anonim ***** válasza:
42%

"nincs semmi olcsó alternatív megoldás"

10-12 ezer egy új tartály. Néhány évente kell venni újat. :D

Én is ezt csinálom. Nálunk is kemény a víz, mindent is tönkretesz. A mai vékony műanyagból készült tartályt nem fogom szétszedegetni és takarítgatni hogy aztán az utolsó mozzanatnál eltörjön és úgyis cserlnnek kelljen. Lakasztom, felrakom a másikat, kész. Tudom nem vagyok zöld, de nem érdekel, adjanak normális vizet!

jan. 19. 18:43
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

Nem kell bele semmit csöpögtetni. 20éve ugyanaz a Dömötor WC tartály van nálunk, vizkő persze van benne, de az kit érdekel... néha cserélni kell a tömítést, ennyi. Pedig itt Vas megyébe is kemény a víz.

De ha annyira félted a tartályt, este öntsd fel langyos ecetes vízzel, reggelre leoldja az összes vizkőt ami benne van.

jan. 19. 19:49
 5/6 anonim ***** válasza:
68%

"Nálunk is kemény a víz, mindent is tönkretesz."

Akkor hosszú távon nézve nem 10-12000 ft lesz, és még a vízkövezni is rendszeresen kell minden mást.

jan. 19. 20:54
 6/6 anonim ***** válasza:
68%
Hol akarod a vízkövet csökkenteni? A WC csészében? (A vízkő ott jelenik meg, ahol a kemény víz elpárolog.)
jan. 19. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!