A wc tartályba milyen folyadékot lehetne csepegtetni öblítéskor a vízkő csökkentésére? Nagyon kemény a víz itt.
Mosóg3p elé köthető polifoszfátos vizlágyító jó lehet ha elfér.
Én évente ecettel leecsetelem belül aztán ennyi.
Semmit! Központi vízlágyító az egyetlen megoldása, nincs semmi olcsó alternatív megoldás. (bár vannak akik hisznek a csodákban).
"nincs semmi olcsó alternatív megoldás"
10-12 ezer egy új tartály. Néhány évente kell venni újat. :D
Én is ezt csinálom. Nálunk is kemény a víz, mindent is tönkretesz. A mai vékony műanyagból készült tartályt nem fogom szétszedegetni és takarítgatni hogy aztán az utolsó mozzanatnál eltörjön és úgyis cserlnnek kelljen. Lakasztom, felrakom a másikat, kész. Tudom nem vagyok zöld, de nem érdekel, adjanak normális vizet!
Nem kell bele semmit csöpögtetni. 20éve ugyanaz a Dömötor WC tartály van nálunk, vizkő persze van benne, de az kit érdekel... néha cserélni kell a tömítést, ennyi. Pedig itt Vas megyébe is kemény a víz.
De ha annyira félted a tartályt, este öntsd fel langyos ecetes vízzel, reggelre leoldja az összes vizkőt ami benne van.
"Nálunk is kemény a víz, mindent is tönkretesz."
Akkor hosszú távon nézve nem 10-12000 ft lesz, és még a vízkövezni is rendszeresen kell minden mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!