Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hajdu (120) L Bojler tisztítás...

Hajdu (120) L Bojler tisztításához, vízkőtelenítéséhez, milyen szerszámok kellenek?

Figyelt kérdés

jan. 4. 03:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, de pl.:

- Egy erős kéz, a főcsap elzárásához.

- Egy 13-as villáskulcs. (Ha jól emlékszem.)

- Egy felmosó vödör a vizkőnek

- Egy kéz a vízkő kiszedéséhez

- Egy új k-típusú bojler tömítés, (aktív anód, stb. stb...)

- A fűtőszálról leszedni a vízkövet csak óvatosan, érzéssel.

De odafigyelve, hogy ne sérüljön meg én egy lapos csavarhúzót és egy kombináltfogót használtam a művelethez.

jan. 4. 03:52
 2/5 anonim ***** válasza:
82%
3000 forint egy fűtőszál, egyszerűbb cserélni
jan. 4. 05:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
13-as villás, de inkább dugókulcs, csavarhúzó, és ha jól emlékszem a fűtőszálhoz 8-as dugókulcs, mert szinte biztos, hogy azt is ki kell csavarozni, különben nem szeded le az alját ha nagyon vízköves. Anód szinte biztos, hogy elfogyott, abból kell új, és általában a fűtőszál is kuka, mert hajlamos széttekeredni, de itt vigyázni kell, mert kétfajta méret van már forgalomban, és pár milliméter eltérés van a szárak távolságában. Ezen felül persze kell új tömítés a fűtőszál és fenék alá is.
jan. 4. 07:49
 4/5 anonim válasza:

1) https://www.youtube.com/watch?v=5mHfHUQeS5U

2) https://www.youtube.com/watch?v=k-i7ZD1MGAk

3) https://www.youtube.com/watch?v=HAPWeMqGb9g

Az első és a 3. ráadásul Hajdú bojler.

Tanács: ha ezen videók alapján "ijesztő"-nek látszik a folyamat akkor célszerűbb egy erre szakosodott vállalkozót kihívni, aki persze nem ingyen de az egészet szakszerűen, és nagy valószínűség szerint jóval rövidebb idő alatt elvégzi. Szóval azért kell hozzá némi szerelési, barkácsolási affinítás, műszaki hozzáállás/érdeklődés, különben erősen a szenvedés irányába fog fordulni a művelet, és lehet, hogy baleset (akár élet) veszélyes lesz a végeredmény (csepegő víz a fenéklemeznél, elektromos vezetékek, érintéses áramütés).

febr. 1. 11:51
 5/5 anonim válasza:

Véleménye a fűtőbetét(szál) cseréje kapcsán.

Én 2 évente vízkötelenítettem anno, amikor még ilyen bojlerem volt. Egyszer sem cseréltem. Finoma elvégzett mechanika tisztítást (nagyja csavarhúzóval, kombináélt fogóval, amikor közelebb értem a fém felülethez akkor fa eszközökkel) követően ment vissza. Sosem volt vele bajom.

Tény, hogy sérülhet/megnyílhat a burkolata, ha a vízkő úgy nyomja meg, de nekem még akkor sem jelentkezett ilyen probla, amikor egyszer 3 év volt 2 vízkötelenítés között. Persze, lehet, hogy "csak" szerencsém volt, de vagyok olyan elvetemült, hogy nem dobok ki egy jó fűtőbetétet, bevállalva ezzel akár egy teljes újbóli leürítés, szerelés kockázatát. Magamnak csináltam, úgy voltam vele, hogy belefér. :)

febr. 1. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!