Puffertartályt érdemes lenne rákötni?
Alapból eléggé alacsony a házam és nem nehéz túlfűteni a vegyestüzelésű kazánnal.
Namost van nekem egy 1000 literes pufferom (puffertartály gyártó helyen dolgozok🙂). Enemtudom hogy ismeritek e, de egy kb 20-25 kilówattos kazánom van ami egy 3 tálcás Monori Klu kazán. Szerintem mocskos jó kazán,de egy ilyen viszonylag kis teljesítményű kazán elbír egy ekkora tárolóval? Tudom kell több három járatú szelep,különbség szabályzó tattarata....stb.
Nekem 24kw-os kazánom van, simán 2-3óra alatt fel tudom vele fűteni az 1000 literes puffert.
Én csak ajánlani tudom!
4-es vagyok.
Nekem egy Celsius pv-25-ös lemezkazánom van (24kw), mellette egy 1000 literes Reflex márkájú puffertartály (921 liter) gyári 10cm-es szigeteléssel, közöttük egy Elbi 150 literes tágulási tartály (zárt rendszer) visszacsapó szeleppel.
A rendszerbe van még egy 120 literes belső csőkígyós indirekt tároló (bojler) amit fűtés idényben a puffer vízéről tudok melegíteni, nyáron villanyról. A vezérlést egy Euroster 813-as, és egy szintén Euroster 11z végzi, kazán, illetve bojler és radiátor körön. Így van a rendszerben 2-db ibo
és egy wilo fűtési szivattyú. Nappaliban egy computherm szobatermosztát, radiátorok thermofej. A ház 107nm hasznos területű, 10cm homlokzati szigetelővel, két rétegű nyílászárókkal, tetötér 20cm gyapottal szigetelve. Nálam így napi 2-3 óra fűtéssel, napi 20 25 kiló fát használok el -6 és +5 fokos külső hőmérséklet mellett, bent mindenhol 21 fok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!