Az Iweldnek milyenek a hegesztő inverterei?
Jól jönne egy ilyen gép, ezért nézegetem őket. Van egy olyan típus, ami tudja a pálcás és porbeles üzemmódot is. Milyen lehet? Valaki használ esetleg ilyet? Érdemes megvenni?
Vagy van jobb márka a piacon, ami jobban megérné ház körüli munkákhoz? MULTIFLUX 153, amit nézegetek.
Árukeresőn ott van egy rakás vélemény.
Nekem meg a cimborámnak is ilyen van, nekem elektródás, neki CO.
Semmi gond nincs velük.
Mi se ipari célra használjuk.
Én ugyan csak ilyen itthoni barkácsolós hegesztő vagyok, nem hegesztő a szakmám, de azt mondom, hogy ez a porbeles huzal vékony lemezhez, ami gondolom pl autó küszöb lenne, az felejtős. Van egy Iweld Gorilla 185-ösöm, és először én is úgy voltam vele, hogy jó a porbeles huzal hozzá, elhegesztgetek azzal. (Gép amúgy tud védőgázt kezelni) Viszont mivel az akváriumon volt CO2 palackom, így 2 hét után még beruháztam egy reduktorra, és egy dob sima 0.8-as huzalra. El kell mondanom, hogy szinte egy új, másik gépet kaptam.
Azért mondom, hogy vékony lemezhez nem való a porbeles, mert egyszerűen éget, én legalábbis bárhogy állítottam, finomkodtam és vettem le az áramerősséget, mindig átégettem az 1 mm körüli lemezt, miközben mikor átszereltem védőgázra, akkor meg minden gond nélkül meghegesztettem azt amit porbelessel csak taknyolva, kiégetve tudtam.
Ezen felül védőgázzal sokkal tisztábban hegesztesz. Porbeles fröcsög, nagyon hamar befüstöli a műhelyed, vagy garázsod, sőt a pajzsodat is folyton takaríthatod, ezzel szemben védőgázzal meg szinte semmi ilyen nincs.
Szóval azt mondom, hogy ha ilyesmi gépben is gondolkodsz, akkor csakis olyant ami gázt is kezel, attól még vehetsz hozzá porbeles huzalt, mert külső munkákra, pl kerítéshegesztéshez az kellhet ha szeles az idő, mert elviszi a védőgázt. De ha egyszer szerzel hozzá palackot, akkor az első varrat után csodálkozva, és megelégedve fogod felhajtani a pajzsot, hogy mennyivel másabb így hegeszteni.
Pár éves, garanciális autóm van. Eszembe nem jutna annak a küszöbét itthon hegesztgetni. Ha kellene azt karosszérialakatosra bíznám. Ahhoz azért nem árt gyakorlat. Fényezni se állnék neki itthon gyakorlat nélkül. Ennyire skót nem vagyok...
Abszolút barkács célokra használnám. Igen, azt tudom, hogy füstöl és fröcsköl.
Köszönöm mindkét választ, hasznos volt.
Ja és igen, elolvastam a véleményeket, sőt youtube videókat is néztem. De gondoltam itt is megkérdezem.
#4 Én sem küszöböt hegesztettem vele, hanem valami fürdőszobai szagelszívó lemezét. Viszont szinte mindig amikor ilyen porbeles hegesztős kérdés van, akkor, odaírják, hogy kaszniznának is vele, ezért gondoltam, hogy kisebb javításra is használnád. javaslatom amúgy továbbra is áll, hogy védőgázas gép alá ne add ha ilyen lemezmunkás terveid vannak.
Kicsit drágábban, 92-ért már van Gorilla 165-ös
A 153-ast 63e-ért tudnám megvenni, a 165-öst 68e-ért. Bár ez már tényleg nem különbség.
Utóbbi is csak porbelet, meg bevont elektródást tud, nem? Meg azt látom, hogy 140 A helyett tud 160-at. Ezen kívül mi még az előnye?
Szerintem védőgázast is tud a 165-ös, mivel ugyanitt szettben van hozzá palack, ezért is ajánlottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!