Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Igaz hogy ha kátrányos a...

Sergio Sergio kérdése:

Igaz hogy ha kátrányos a kéményem és begyújtok akkor a kátrány begyullad a kéménybe és a tetőre is átterjed a tűz?

Figyelt kérdés
jan. 2. 17:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Igen, előfordulhat.

Ez sajnos nem vicc.

jan. 2. 17:36
 2/20 anonim ***** válasza:
Igen. Hívj előbb kéményseprőt.
jan. 2. 17:37
 3/20 A kérdező kommentje:
2 napja nem merek begyújtani mert újév alkalmával a kátrány kifolyt a kandalló alá is a kéményből. Koromtalanítopor van amit beleteszek amikor ég a tűz de gondolom az kevés
jan. 2. 17:42
 4/20 anonim ***** válasza:
A kátrány nehezen éghető anyag.Ha felmelegszik lecsöpög a kémény aljára .
jan. 2. 17:44
 5/20 A kérdező kommentje:

Nekem kifolyt pont elsején hajnal 2-ig a kandallóra meg környékére így most 2 napja nem gyújtottak bele, ha sikerül szereznem hozzá cuccot akkor szombaton kitakarítom

De most akkor begyulladhat a tetővel együtt vagy sem?

jan. 2. 18:59
 6/20 anonim ***** válasza:
Miért nem akarsz kéményseprőt hívni? Ingyenes, és szakszerű.
jan. 2. 19:03
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Kondenzvíz folyt ki nem a kátrány. A kátrányt nem tudod kitakarítani. Kéményseprő sem fogja. Speciális cégek égetik ki. De 99% hogy a kondenzvíz folyt vissza ami teljesen normális hideg és szeles időben.
jan. 2. 19:08
 8/20 anonim ***** válasza:

Ez elég sokaknak összejött már.

https://www.youtube.com/watch?v=gD5kh5JwPR0

Pár perc alatt kipereg a hőtől a habarcs (csak a tégla hőálló) és a lyukon kicsapó láng begyújtja a tetőt.

jan. 2. 19:11
 9/20 A kérdező kommentje:

Kondenzvíz hogy folyhat ki a kéményből?

Azért nem hívok kéményseprőt mert egyet felhívtam és azt mondta hogy már úgy működik hogy a katasztrófavédelmet kell értesíteni és kijönnek bejelentés alapján

Szóval ha ismerősöm ad nekem olyan cuccot amivel a kéményt takarítják a kátrányt nem tudom vele letakarítani?

jan. 2. 19:44
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

A kéményseprés valóban a katasztrófavédelemhez tartozik pár éve. Ez miért baj? Be kell szólni, és jönnek.

Én nem kisérleteznék, semmivel. Vagy sikerül, vagy nem.

jan. 2. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!