Miért nem jó luccfenyőből butort gyártani?
Pl Gyerekágyat,vagy polcokat,vagy álló szekrényt?
Mitől lessz értékesebb ha borovi fenyőből készűl.
Plusz szerintem jobban gyantàzik.
És egy talàlós kérdés: meddig gyantàzik a fenyőbútor? No meddig?
A lucc keményebb mint a borovi és a borovi gyantásabb mint a lucc. A leírások alapján. Ettől függetlenül mind2 jó. Annyi az egész, hogy el kell fogadni, hogy a fenyő puhafa, akár lucc, akár borovi. Annyi, hogy ha ütöd-vered mint a hülye, akkor meglátszik rajta.
Egyébként a hajópadló is fenyőből készül és köszöni, jól van. 10-20 évente kellegy csiszolás és olyan mint az új.
Bútorra és a padlóra is kell védelem. Bútor esetében a lakk amit én preferálok. 2 réteg minimum.
Asztal esetében annyi a megkötés, hogy lapnak kemény fa kell.
Én pl csináltam asztalt rétegragasztott gerendából és pallóból. (műszárított, gyalult.). A lapot külön vettem a bauhausban, asszem szil. Ennyi. Tökéletesen néz ki, mindenki hüledezve kérdi, hogy ezt tleg én csináltam e.
Csináltam fenyő pallóból és deszkákból, gerendából szekrényt meg padokat is. Azok is köszönik, jól vannak. Van amelyik borovi, van amelyik lucc. Egyiken sincs komoly sérülés, mert nem ütjük-verjük őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!