Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért nem jó luccfenyőből...

Miért nem jó luccfenyőből butort gyártani?

Figyelt kérdés

Pl Gyerekágyat,vagy polcokat,vagy álló szekrényt?

Mitől lessz értékesebb ha borovi fenyőből készűl.

#bútor #asztalos #megmunkálás #borovifenyő #Luccfenyő
tegnap 16:04
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
A lcfenyő nagyon csomós, nem esztétikus, ezért használják főként az építőiparban. Emellett sérülékeny is, mert nagyon puha, így minden ütés meglátszik rajta, és egy év után úgy fog kinézni, mint egy 10 éves bútor.
tegnap 16:14
 2/5 Noren1989 ***** válasza:
88%

Plusz szerintem jobban gyantàzik.

És egy talàlós kérdés: meddig gyantàzik a fenyőbútor? No meddig?

tegnap 16:44
 3/5 anonim ***** válasza:
85%

A lucc keményebb mint a borovi és a borovi gyantásabb mint a lucc. A leírások alapján. Ettől függetlenül mind2 jó. Annyi az egész, hogy el kell fogadni, hogy a fenyő puhafa, akár lucc, akár borovi. Annyi, hogy ha ütöd-vered mint a hülye, akkor meglátszik rajta.

Egyébként a hajópadló is fenyőből készül és köszöni, jól van. 10-20 évente kellegy csiszolás és olyan mint az új.

Bútorra és a padlóra is kell védelem. Bútor esetében a lakk amit én preferálok. 2 réteg minimum.

Asztal esetében annyi a megkötés, hogy lapnak kemény fa kell.

Én pl csináltam asztalt rétegragasztott gerendából és pallóból. (műszárított, gyalult.). A lapot külön vettem a bauhausban, asszem szil. Ennyi. Tökéletesen néz ki, mindenki hüledezve kérdi, hogy ezt tleg én csináltam e.

Csináltam fenyő pallóból és deszkákból, gerendából szekrényt meg padokat is. Azok is köszönik, jól vannak. Van amelyik borovi, van amelyik lucc. Egyiken sincs komoly sérülés, mert nem ütjük-verjük őket.

tegnap 17:21
 4/5 anonim ***** válasza:
42%
Jah, amúgy a gyerekágyak is fenyőből vannak náluk (azokat rendeltük). Azok is rendben vannak. Van gyerekszék és asztal is, az is fenyő.
tegnap 17:21
 5/5 Noren1989 ***** válasza:
***hàt amíg fel nem gyújtod***...
tegnap 17:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!