Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Lehet kapni olyan szivattyút...

Lehet kapni olyan szivattyút ami kb 17-27méter emelési magasság mellett(1,5-2,5bár a csapon) maximum 5-10liter/perces teljesítményt tud,de azt max 0,2-0,5 wattóra/liter fogyasztással?

Figyelt kérdés
Szóval 5 liter/perc az 300liter/óra , kb 60-150watt teljesítményű motorra /fogyasztásra gondolok. (10l/percnél 600l/óra 120-300watt teljesítmény) De a lényeg az lenne,hogy minél jobb legyen a fajlagos fogyasztási aránya (1m3 vízhez a lehető legkevesebb áramot fogyassza) A házi vízművekkel az a bajom,hogy nekem egy max 3-6liter/perces zuhanyrózsa/csap használatához kellene és arra a legkisebb 550wattosnál is túl sok ki-be kapcsolgatást jelentene,illetve 2,5-3 bár nyomásra sokallom a fajlagos fogyasztását egy olyan gépnek(0,9 kwh/m3)

ma 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:

A szívási mélység korlátozott, ez elméletben 10méter. Surlódások miatt, max 9,6m lehetséges kb.

Innentől búvárszivattyú kell, mert nyomni bármennyit lehet.

ma 11:57
 2/10 A kérdező kommentje:
max 1-2 méter kellene legyen a szívóág. Lényegében egy víztározóból venné a vizet aminek az alja max a talaj szint alatt 1 méterre lenne.
ma 12:09
 3/10 anonim ***** válasza:
És hova akarod ilyen magasra nyomni? A távolság nem ugyanaz.
ma 12:29
 4/10 A kérdező kommentje:

Igazad van. Nem kell nekem ,hogy 10-30méterre fel tudja nyomni,de az emelési magasság határozza meg azt a nyomást is amit képes leadni. Egy fél colos csövön szabad kifolyásban nem fog annyi víz kijönni,mint pl 3bár nyomás mellett és a zuhanyrózsa is csak csöpörészne rám elvben ami senkinek sem jó.

(3 bár nyomás 30méteres emelési magasságnak felel. Ami tud 30méter emelési magasságot az a helyzetéhez képest 2méterrel magasabban fekvő vezeték végén-ellenállás nélkül számolva- 2,8bár nyomást képes kifejteni, az meg befolyásolja,hogy ott mennyi víz fog kifolyni)

De ha tudsz olyan maximum 2-3méter emelési magassággal(nem szívóoldali) rendelkező szivattyút,ami tud 3bár nyomást generálni nekem a fél colos csövön(vagy annak megfelelő átfolyást) ,akkor ne tartsd magadban, nagyon szépen figyelek :)

ma 13:45
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez nem fog venni, ez nem kívánság hangverseny.

Tudod: 3-ből 2-őt választhatsz..

ma 14:58
 6/10 anonim ***** válasza:
A helyzet az, hogy a vízmennyiség, és nyomás miatt kell a teljesítmény.
ma 15:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Privát küldtem.
ma 16:23
 8/10 A kérdező kommentje:

[link]

Egy ilyen például mennyire lehet strapabíró? Zavar,hogy csak 1literes a tágulási tartály,az nem okoz túl gyakori ki-be kapcsolgatást? Nem megy túl gyorsan tönkre egy ilyen emiatt?

Nyilván csak 2 bárt tud előteremteni,de azt legalább jó hatásfokkal. 22l/percnél a maga 120wattjával 0,09 wattóra/l-t eszik, de ha csak 5 l/perccel számolom az 0,4 wh/l , 10liter/percesnél 0,2 wh/l

Mondjuk grafikont nem nagyon találtam hozzá,fixen 22liter/percet ír.

ma 17:35
 9/10 A kérdező kommentje:

#7 Köszönöm,legközelebb küldheted itt is,hogy a többiek se maradjanak le,de azért jár a pacsi. Jónak tűnik,csak nem tudom,hogy zárt rendszerben önmagában elegendő-e. Mindenféleképpen szimpatikus hogy a 6báros nyomással azért már bármit is szét tudnék durrantani. :D

A többieknek mellékelem miről is van szó. Lényegében egy olajos búvárszivattyú.

[link]

[link]

ma 17:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Vegyél szivattyút áramláskapcsolóval.
ma 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!