Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan rögzítsem a kamerát a...

Hogyan rögzítsem a kamerát a ház falára?

Figyelt kérdés
Kamerát tervezek felszerelni házam falára, amit 15cm szigetelés borít. A lehető legkisebb felületen szeretném megsérteni a falat, emiatt nem szeretnék nikecell/hungarocell dübelt vagy spirált alkalmazni. Mit javasolták helyette?

#kamera #Kamera telepítés
dec. 12. 22:24
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
Hát akkor semmit.
dec. 13. 04:52
 2/10 anonim ***** válasza:

Van nikecelbe(szivetelőanyagba) való tipli is. Teljesen jó, ilyenhez van kitalálva. Szigetelés vastagságához mérten többf3le hosszba kapható.

[link]

dec. 13. 05:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hülye kérdés, de mi lenne, ha nem a falra raknád?

Nekünk is 15cm-s szigetelés van. 4db kamerát szereltünk fel, egyiket sem falra. A ragalja fájához lett csavarozva, és mivel állítható, simán lát így is mindent.

dec. 13. 08:22
 4/10 A kérdező kommentje:

2-es köszi, megnézem, hogy létezik-e kicsi, bár ennek pont az a lényege, hogy nagyobb és így stabilan fog. Egy kamera súlyának nem kell persze túl sok stabilitás, de 2 darabot fel kell tennem néhány centin belül, így elég kicsi kell belőle.

3-as: ez a B verzió, de minél alacsonyabban van, annál jobb szögben lát rá az érkezőkre.

dec. 13. 09:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező sajnos nem csak a kamera súlyával kell számolni, hanem a széllel, madarakkal, hőingadozással, stb. Érdemes rendesen dübelezni. Én is ilyen műanyag tippliket vettem a kamerákhoz. Bevallom egy kettővel vért izzadtam a létra tetején, valószínű túl vastag ragasztó réteg lehetett az eps-en... volt ahol a harmadik ment csak be, kettőt eldaráltam, szóval vegyél többet belőle, illetve mindenképp kell egy akksis behajtó, kézzel nagyon szar.
dec. 13. 11:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Szúrj a földbe egy vascsövet/karót és rakd annak a tetejére inkább. Vagy a tetőre is jó lenne,csak ott a csapadékelfolyást kéne megoldani,de mivel írtad,hogy neked kimondottan alacsony helyen kell legyen így ez nem olyan jó megoldás. Esetleg még a kerítésre,hogy az udvar felé nézzen.
dec. 14. 12:09
 7/10 bamboochatheone ***** válasza:
Ha nem akarsz nagy lyukat akkor vegyél 5x200-as facsavart, normál 8-as tiplit, és egy 8x200-as fúrószárat. Bejelölöd a furat helyét és a fúrót lehetőleg vízszintesen tartva befúrsz a falazatba(téglába). A kamera felfogatásán áttolod a csavart, pár menetet beletekered a tiplibe és a csavart ütve helyére rakod a furatba. Utána már csak meg kell húznod a csavart és így csak egy 8-as furatod lesz a szigetelésen. Arra vigyázz hogy ne húzd túl mert képes a szigetelést meghúzni a falhoz.
dec. 14. 21:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Az eresz alá a deszkába, fába kell felfogatni.
dec. 15. 16:19
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a tanácsokat! Leírom megint:

Az ereszt alá a deszkába azért nem jó opció, mert ha pl az utcaajtót akarom megfigyelni, akkor csak a ház sarkára tudom tenni, ami azért nem jó opció, mert nagyon meredeken néz lefelé a kamera. Hátrébb nem tudom vinni, mert egy lámpatest és a csatorna is kitakarná.

dec. 15. 22:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Kell hegeszteni egy zártszelvény konzolt, amely lenyúlik, így alacsonyabbra kerül a kamera.
dec. 21. 21:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!