Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Barkácsolással kapcsolatos...

Barkácsolással kapcsolatos könyveket, űjsagokat milyen címmel találok?

Figyelt kérdés

A férjem és Édesapám meghaltak, akik tudtak bármilyen barkács munkát elvégezni. Édesanyám és én semmi ilyet nem tudunk elvégezni.

Olyan könyvre vagy újsagra gondolok, amiben mindenféle otthoni meghibásodás elhárítása szerepel, illetve a különféle barkács eszközök helyes használata.

Olyan tudásra van szükségem, amit egy ügyes ezermester tud.

dec. 12. 20:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz olyan kiadványt találni amiben pont az lesz benne, ami éppen neked kell. Erre van itt az internet, Youtube, blogok stb.
dec. 12. 20:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Rogyásig van a youtube asztalos, hegesztő, mindent is építő emberek videóival. Végignézed, ellesed, tudod mint az oviban. (nem rosszból, jó barkácsolást)
dec. 12. 20:37
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

Hát, van egy olyan folyóirat hogy "Ezermester". Főleg a régebbi kiadványokban nagyon sok házi barkácsolás leírása található meg. Gyakran a barkácsolók saját munkájuk leiratát beküldték a szerkesztőségbe és közölték a folyóiratban. Régi szép idők :) Ha rákeresel arra hogy ezermester archivum akkor a régi lapokat le tudod tölteni ingyenesen. Bár még ma is létezik ez a folyóirat, az eredeti stílusát sajnos nem őrizte meg, és a barkácsolási vonulata is kihalóban van, egyre több a reklámjellegű és fizetett tartalom.

Tudom ajánlani továbbá Adam Slodowy: Házi mindentudó c. könyvet, nem mai darab, talán 80-as évekbeli, de sokat tanulhat belőle egy amatőr. Még abban az időben amikor az általános iskolákban oktattak technika órát és barkácsoltak ezt-azt a diákok pl. fából, fémlemezből, forrasztani tanultak, alapszintű villanyszerelést 24V-on, gépen varrni, stb. ez a könyv a technika szertárak könyvespolcain megtalálható volt. Antikváriumból még ma is beszerezhető párszáz ft-ért.

Javasolni tudom még a "Csináld Magad" c. könyvsorozat azon köteteit, amely a cím alapján érdekelhet. Ez már fiatalabb kiadás, 2000-es évek környéke, ezek szintén antikváriumból beszerezhetőek.

Aztán ezzel szerintem időben az ilyen lélegzetvételű könyvek gyakorlatilag véget is értek. A számítógép és az internet elterjedésével egyre inkább az online média felé terelődöt az információtartalom és a hangsúly. A youtube videós honlapján számos tartalom van jelen a barkácsolási témakörben is, magyar és idegennyelven egyaránt, így ezek áttekintése is egy helyes út lehet, azonban itt egy lehetséges veszély hogy a tartalomról el kell tudni dönteni hogy az jó megoldás -e, hiszen a nyomtatott anyagokkal ellentétben itt nincs lektorálás.

dec. 12. 20:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
dec. 12. 23:28
 5/7 anonim válasza:

Nem tudom magyar nyelven mennyire tudnál videókat találni, de ahogy az előttem szólók is mondták, a youtube teli van velük. Viszont még ha esetleg nem is tudsz angolul, legtöbbször elég látni, hogy mit csinálnak.

Én egyébkén az asztalos munkát tanulom így, és hihetetlen, hogy milyen magas szintű tudást osztanak meg az emberek, teljesen ingyen.

dec. 13. 12:03
 6/7 Jól van ez így? ***** válasza:

1001 ​fortély a ház körül

[link]

dec. 13. 20:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a későbbi válaszokat is!

Az 1001 fortély a ház körül c. könyvet meg is rendeltem!

:-)

dec. 17. 14:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!