Gáztűzhely főzőlap beépíthető olyan konyha szekrény munkalap tetejébe, ami alatt fiók található?
Jelen helyzetben nem az a lényeg, hogy a tűzhely milyen magas, meg a szekrény méretei stb, hanem, hogy magának a főzőlapnak mekkora a beépítési mélysége, vagyis hogy a pultba mennyire süllyed bele. Nálam a munkapult vastagsága 28mm, és egy főzőlap 44-45mm-re ül bele tehát alul azért ki fog lógni, de ezt illik bedobozolni, nem csak fióknál, de polcos szekrény esetén is, pl ahogy nálam is van. Persze fiók esetén spórolni kell, és nem lehet ennyit elvenni a térből, nálam ez 58mm, tehát lehet keskenyebb, és az aljára elég az 5mm vastag furnér is, amit a hátfalakhoz használnak.
Itt látod is egy főzőlap beépítési méreteit, hogy mutatja 44mm amennyire beül a munkapultba
Igen megoldható.
Alá nézve, hogy mi van itthon a gáz alatti fióknak ugyanakkora az eleje mint a többi de kihúzva látszik, hogy a belselye már alacsonyabb és kevesebbet lehet bele pakolni.
Közelebbről megnézve van egy rozsdamentes bordáslemez fiók és főzőlap között.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Annyit pontosítanél, hogy nekem kihúzható fiók lesz alatta. A fiók alatt pedig egy nagy fiók amin két oldalra nyíló ajtó van.
Tehát az érdekelt volna hogy kihúzható fiók fölé közvetlen beépíthető-e a tűzhely. Elektromos biztosan, hisz az alacsonyabb. De a gáztűzhelyben most már kezdek kételkedni, hogy befér oda.
Miért ne lehetne fiók felett a beépíthető fözőlap?
(nem tűzhely, mert így a különállókat hívják, amiben egyben van a sütő és a főzőlap! ;) )
De de az alja valamennyit el fog venni a fiókod hasznos magasságából.
Indukciósnak is van beépítési mélysége, tehát ott is kell burkolat az aljára, de még ha vékonyabb, akkor is le kell valamivel zárni a kivágott nyílást.
Viszont az nézem, hogy ennél a kerámia főzőlap esetén a gyártó még egy 20mm-es légrést is előír az aljától, miközben maga a készülék sem vékony
Értem. Csak úgy gondoltam, ha a főzőlap belelóg a fiókterébe, akkkor nem fog tőle nyílni a fiók,ért elalad a főzőlap aljába.
Egy másik dolog hogy hátul a gáz csatlakozás nem ér bele a fiók terébe? Mert akkor nem lehet betolni rendesen a fiókot.
Igen bele fog lógni! 28mm-es a munkapult, és 45mm a beépítési mélysége egy fözőlapnak akkor 27mm ki fog lógni a lap alján. Egyszerű matek 😉, plusz nem győzöm leirni, hogy ezt burkolni is kell. Természetesen a gázbekötés is ugyanígy a bútoron belül lesz, ezért kell a fiokot úgy tervezni, hogy elférjen minden.
De eleve a mostani fiókok is így néznek már ki.
Értem. Köszönöm a segítséget.
Van még egy másik lehetőség. Láttam hasonló főzőlapot, ami nem beépíthető, hanem asztali. Egyszerűen rá lehet helyezni a pult tetejére. Viszont mindenhol azt írják, hogy propán gázra van tervezve. Létezik egyáltalán földgázos kivitelben? Vagy egyszerűen át fúrom a szelepeket földgázhoz.
Rossz ötlet, az kültérre van.
Kétszer láttam mobil gázrezsót konyhába szerelve.
Egyikük egész tetőteret felgyújtotta, másik csak a konyhát.
Ilyet még nem hallottam. Régebben míg nem volt normális gáztűzhelyünk, olyat használtunk palackkal. Nem volt vele gond.
Tényleg annyira nem ajánlott konyhába?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!