Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi történik ha egy olyan...

Sergio Sergio kérdése:

Mi történik ha egy olyan láncfűrészbe ami 20 éve 20-as keverékkel megy én 40-est öntök? Igaz hogy elromlik?

Figyelt kérdés
dec. 7. 09:14
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

Jót teszel vele.

Milyen fűrész ez?

20-as keverék biztosan nem volt előírás annak a fűrésznek sem, az nagyon-nagyon dús keverék.

Teljesen felesleges olyan dúsra csinálni a keveréket, sőt az már káros.

Felhalmozódik az el nem égett olaj (korom) a kipufogóba, a kipufogó torokba, a dugattyútetőn és csiszolja a hengert is.

Ha ásványi olaj, akkor meg mégrosszabb a helyzet.

dec. 7. 09:52
 2/10 vagyu válasza:
0%
Én nem próbálkoznék a 40-essel. Az előírthoz képest fele annyi olaj azért nagy különbség! Jelentősen nő az esély, hogy besül a dugattyú az elégtelen kenés miatt.
dec. 7. 09:54
 3/10 A kérdező kommentje:
Husqvarna 340-es
dec. 7. 09:58
 4/10 anonim ***** válasza:
61%

A Husqvarna gyári előírása 1:50.

Ezt sokan kevésnek tartják, és megfelelő olajjal 1:40 vagy 1:45-ös keveréket csinálnak.

Konkrétan 2,5x több olajat adni egy ilyen gépnek ez egyenesen hozzá nem értés, kontár munka.

Valamilyen félszintetikus 2T olajból (Husqvarna LS+ vagy Stihl HP Super, vagy ami tetszik) 1:40 be keverj benzint az megfelelő.

dec. 7. 10:10
 5/10 A kérdező kommentje:

40-es kevert benzinem van, de aki adta a fűrészt kölcsönbe azt mondta 20 éve vette és 20 éve 20-as keverékkel megy mert a 40-es kivégzi...

Viszont haveromnak is ilyen fűrésze van és 40-est önt bele

Nyugodtan mehet bele a 40-es akkor vagy nem?

dec. 7. 10:16
 6/10 anonim ***** válasza:
61%

Nekem 17 éve van Husqvarnám, 40-es keveréktől soha nem raktam dúsabbat bele.

Ez a 20-as keverés egyenesen ökörség, nem tudok jobbat mondani. Káros a sok olaj. Ez nem olyan, hogy minél több az olaj, annál jobb.

Az olaj lassabban ég el, mint a benzin. 1 munkaütem alatt sok el nem égett olaj marad egy ennyire dús keverékben.

Folyamatosan szaporodik az el nem égett korom így.

dec. 7. 10:20
 7/10 anonim ***** válasza:
72%
20 éves a husqvarnám, 50es keveréket használok bele.
dec. 7. 10:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Természetesen jó a 40-es bele, lehetőleg szintetikus olajjal.
dec. 7. 13:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Huszasba semmiképp se keverd. Akármilyen gatya a fűrész az 1:35-1:40 jónak kell lennie bele. Az igazság az hogy kölcsön gépbe én is egy kicsit olajosabban keverem, persze normális körülmények között.
dec. 9. 17:06
 10/10 anonim ***** válasza:
A 40-es keverék minden fűrészbe jó kell, hogy legyen. Az embered meg akkora ökör, mint ide Lacháza. Annak a fűrésznek a használati utasításában biztos, hogy nem 20-as keverék szerepelt. Ilyen embertől ne kérjél kölcsön fűrészt. Ha fűrészre van szükséged vegyél egyet. Az nem indok, hogy évente csak kétszer kell. Nekem se kell többször, de ott áll a polcon és ha kell leveszem. Nem Husqvarna hanem kínai, mert nincsen értelme százezreket adni érte, ha hónapokig nem használom. Nem ezzel keresem a kenyeremet. És 40-es keverékkel megy évek óta.
dec. 11. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!