Csütörés esetén, ha esetleg járólapot vagy csempét kell bontani és nem lehet kapni már ugyanolyan csempét, akkor mit lehet csinálni, tényleg muszáj az egész konyhát vagy fürdőt szétverni?
Tényleg ennyi a választásod, hogy vagy eltettél csempét még amikor vetted, vagy tudsz most venni ugyanolyat, vagy kicseréled az egészet vagy együtt élsz azzal, hogy másféle járólappal pótoltad ki valahogy.
Nekünk másodszorra kellett hozzányúlni az egyik fürdőszobához és az eredetiből félretett csempe elfogyott az első alkalomnál. Hiába van még ugyanaz a csempe most is gyártva, ugyanaz a cég, ugyanaz a típusnév, szín, még sem volt egyforma amit most vettünk meg amit 15 éve rakattunk fel eredetileg. Ahogy előttem írták, ügyeskedni kellett, hogy az eltérő színárnyalat szándékosnak látsszon és ne véletlennek.
Ahogy előttem írták, ügyeskedni kellett, hogy az eltérő színárnyalat szándékosnak látsszon és ne véletlennek.
Én is ilyesmire gondolok milyen ügyeskedésre gondolsz?
#4 Vissza kellett bontani azon a felületen - zuhany külső oldala - ahol javítani kellett, a teljes csempét és az egészet kellett az új változattal burkolni. Így már nem zavaró, hogy a fal többi részével nem egyezik meg az árnyalat.
Még régen apáméknak a konyhája volt olyan, hogy egyben volt az étkező meg a főzős konyha rész, de a járólap különbözőre volt megcsinálva, mintha a közepén ment volna egy fal korábban csak az eltűnt. Nem egy vonalban, hanem kicsit átlósan, beugrásokkal volt megoldva. Így vették, nem tudom hogy ez volt-e az eredeti elképzelése annak aki építette vagy csak így sikerült, de jól nézett ki. A lényeg az volt, hogy nagyon eltérő volt a két járólap, az egyik fa hatású, a másik rendes csempe járólap és még méretben is különböztek. Gondolom aki korábban javasolta az is olyasmire gondolt, hogy valamiféle mintázat legyen. Nem vegyesen egyik meg másik csempe, hanem pl. a kád lábánál körben legyen kicserélve a teljes sor járólap, ne csak az az 1-2 amit fel kellett törni. Akkor olyan, mintha direkt lenne körberakva másfélével a kád. Vagy néha csinálnak olyat, hogy a helység közepén egy foltban (szabályos alakzatban) másféle a járólap, mintha egy szőnyeg lenne odarakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!