Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Alumínium és rézkábelt hogyan,...

Alumínium és rézkábelt hogyan, mivel kell összekötni hogy az jó legyen?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Wago kötőelem és kontaktpaszta.
tegnapelőtt 11:22
 2/6 A kérdező kommentje:

És mi van akkor ha sima sorkapoccsal van összekötve paszta nélkül?

Villanyszerelők hogy szokták csinálni?

tegnapelőtt 11:27
 3/6 anonim ***** válasza:
9%
tesznek rá érvéghüvelyt
tegnapelőtt 12:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyomólemezes sorkapocsba tudod összekötni. Règen ez volt.

Wagóból sem mindegyik jó, csak ahol a gyártó megadja. A paszta vèdi az oxidációtól, távol tartja a nedvessèget.

tegnapelőtt 13:07
 5/6 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem mert nálam a villanyszerelő sima csokival kötötte össze a rézkábelt az alukábellel.

Mikor mondtam hogy ehhez tudtommal egy speciális kötő kell, az volt a válasz hogy "Neeem ide egy sima kötő tökéletes!"

Néhány évvel ezelőtt pár házzal arrébb meg úgy csinálta meg a villanyszerelő hogy az alukábelre érvéghüvelyt rakott és szintén csokival kötötte össze, ami szerintem megint csak nem oké..

Csak miután kb 10 éve ezért égett le egy ház a településen, utánanéztem hogy hogy kell az ilyen vezetékeket összekötni.

De mikor hiába mondtam a villanyszerelőnek hogy ez így nemigen lesz jó, kijavított hogy "Dehogynem!"

Kezdtem magam úgy érezni hogy csak okoskodok a szakember mellett, így inkább ráhagytam..

Most azt tervezem hogy megveszem a kifejezetten alu-réz kábelhez való Wago kötöket, hozzá a pasztát és az összes ilyen kötést kicserélem a szerelő után.

tegnapelőtt 13:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Sorkapocsba- csokival is úgy kell, hogy egymással szemben. Egymàs mellè dugva nem jó. Másik megoldas a rèz cinezèse.

A kötőelemek is rezek, csak cinnel futtatva vannak, így nem okoz gondot.

tegnapelőtt 18:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!