Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Biztos hogy hülye kérdés! De...

Biztos hogy hülye kérdés! De biztosra szeretnék menni: a fúrókalapáccsal nem csak betont lehet fúrni ugye?

Figyelt kérdés

Tehát lehet vele téglát, betont, fát meg úgy mindent (is)?

Mi a különbség a 20 ezres, a drága és a nygon drága fúrókalapács között? Én drágát nem szeretnék venni. Ezt néztem ki:

[link]

Ez jó lehet? Általános használatra tehát mindjuk szeretnék polcokat felfúrni betonba. Vagy akár téglába.

Ha ez teljesen jó, nem értem mitől jobb egy 40-60-80-100 vagy 150 ezres.

okt. 9. 10:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9# jogos, igazad van, csak az a 2 tokmány egybe elèg vacak, nem is használják. Nem elèg, hogy 6-8cm hosszabb, nehezebb, de az sds azèrt nem annyira fix ehhez. Nekem cserèlhető, levehető a tokmány.
okt. 9. 16:43
 12/16 A kérdező kommentje:

Persze nyilván nem éri meg Ferrárit meg Bugattit venni magyarországon magyar utakra, de ettől még használható itthon is.

Igen tehát akkor ilyen adapterrel ahogy mondod lenne egy olyan univerzális fúróm, amivel aztán ám tényleg bármit ki tudok fúrni és még vésőnek is használható?

Nyilván szükség van normál fúróra is pl téglánál - erre (adapter nélkül) a fúrókalapács ezek szerint nem jó tehát venni kellene egy ütve fúrót is.

De ilyen adaptert venni olcsóbb mint egy másik fúrót, így érdemes beruházni rá.

okt. 9. 17:43
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

A vèső funkciót meg kell nèzni a gèpen. Ez kisebb gèpeken nem mindig van. A lènyege, hogy ütès marad, a forgást kikapcsolja, így vès. Ugyanúgy sds szára van a vèsőnek is.

Igen, adapter tokmánnyal lesz univerzális gèp, de kisebb fúrókkal ez kinlódás, nehezebb tartani is.Nem hiába inkább egy fúrógèp plusszba jobban megèri

okt. 9. 18:11
 14/16 anonim ***** válasza:
12. Az sds fúrókalapács minden keménységű falazat kifúrására alkalmas, tégla, beton, mészkő,ytong,stb.. mindent kifúr.
okt. 10. 06:00
 15/16 anonim ***** válasza:

Aki azt írta, hogy minimum 2J-os kell, azzal nem értek egyet. Van egy 0,7J-os Bosch gépem, amivel 20 mm-es lyukat is simán fúrok betonba. Bár az igaz, hogy a 3J-os Parksideot nem érzem tőle erősebbnek.

A kérdező helyében én vennék egy fúrókalapácsot betonhoz, otthonra ebből szerintem elég a vezetékes, meg vennék egy akkus fúró-csavarozót az egyéb anyagokhoz. Otthonra bőven elég a Parkside is, fúrógépekből elég jókat csinálnak.

okt. 10. 09:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Most van a lidl-ben 12V fúrókalapács, adnak hozzá pár tartozékot ,köztük a sds- adapter tokmányt is, 15eft, szénkefe mentes motor, szürke kivitel ami a prémium a parkside-nál Ehez még kell egy akku és egy töltő is, ami + 9eft.

A betonba a 6,8,10mm lyukat kifúrod ezzel. Több nem is kell 1 átlagos otthonba a kisebb munkákhoz..

[link]

okt. 15. 12:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!