Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Biztos hogy hülye kérdés! De...

Biztos hogy hülye kérdés! De biztosra szeretnék menni: a fúrókalapáccsal nem csak betont lehet fúrni ugye?

Figyelt kérdés

Tehát lehet vele téglát, betont, fát meg úgy mindent (is)?

Mi a különbség a 20 ezres, a drága és a nygon drága fúrókalapács között? Én drágát nem szeretnék venni. Ezt néztem ki:

[link]

Ez jó lehet? Általános használatra tehát mindjuk szeretnék polcokat felfúrni betonba. Vagy akár téglába.

Ha ez teljesen jó, nem értem mitől jobb egy 40-60-80-100 vagy 150 ezres.

okt. 9. 10:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%

Ez nem fúrókalapács, csak ütvefúró, és gyakorlatban beton fúrására alkalmatlan, max téglát könnyebben fúrod ki vele. Otthon vasat, fát fúrni jó, de a vidiás kófúrót csak szétégeti, mert gyenge az ürőereje

Fúrókalapács úgy kezdődik, hogy SDS fúróbefogása van, pl otthoni fúrkálásra ez is jó, vagy a Lidl-ös Parkside, ezeknél kikapcsolható a forgás, és olyankor vésni is tudsz vele.

[link]

"Ha ez teljesen jó, nem értem mitől jobb egy 40-60-80-100 vagy 150 ezres."

Tartósság, és ütőerő

okt. 9. 11:34
 2/16 anonim ***** válasza:
68%

"Ha ez teljesen jó, nem értem mitől jobb egy 40-60-80-100 vagy 150 ezres."

Ez nem is fúrókalapács, csak van ütvefúró funkciója. Ha nem érted, mitől jobb egy "normális" SDS-plus befogású fúrókalapács csak próbálj meg kifúrni pár 10-es furatot betonba egyikkel meg a másikkal is és azonnal rájössz.

okt. 9. 11:37
 3/16 anonim ***** válasza:
Az SDS úgy viszi a betont, mint kés a vajat! A linkelt ütvefúró a legelső kavicsban megakad és nincs tovább. Ez a fő különbség!
okt. 9. 11:58
 4/16 anonim ***** válasza:
68%

A fúrókalapácsok pneumatikusan ütnek. A tokmányuk sds tokmány, így csak ilyen kőzetfúrószár fogható bele. Tudnak ütès nèlkül is fúrni, de sds-be csak vídiás kőzetfúró van. Megadják az ütès erőt "Joule" ban ès fordulatonkènti ütèsszámot. Tehát fát, vasat nem tudsz fúrni vele.

Fát, vasat sima csigafúróval, normál tokmánnyal ès normál fúrógèppel tudsz. Amit linkeltèl azzal lehet.

Az ütvefúróba egy koronás racsni üt mechanikusan. Ez tömör tègla, gyengèbb beton fúrására jó(panelèpülethez nem jó). Normál fúrótokmányuk van, sima hengeres fúrószár való hozzá, csak vídiás az eleje. Az ütvefúrók átkap csolással sima fúrásra is alkalmasak. Ilyen a linked is.

okt. 9. 12:01
 5/16 anonim ***** válasza:
68%

4# vagyok. A linkeden lent valóban fúrókalapácsot írnak. De ez tèves jelen esetben.

Ez volna egy olcsóbb fúrókalapács

[link]

De 2Joule alattit nem èrdemes venni. Ez sds tokmányu ilyen nèv alatt vannak hozzá fúrószárak

okt. 9. 12:12
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek.

A lényegi kérdés még mindig az, hogy a fúrókalapáccsal nem csak betont lehet fúrni? Nyilván gondolom fúrószárat lehet benne cserélni akkor fúrhatok vele téglát, fát, vasat bármit?

Elsősorban univerzális fúró(kalapács) kellene amivel bármit kifúrok. A fa annyira nem fontos mert csavarbehajtóm az van, tény elég gagyi és kemény fába is nehezen csavarja bele a csavart de arra még pont jó.

De minden másra kéne nekem egy jó fúró(kalapács).

Ezeken a fúrókalapácsokon az ütést lehet állítani esetleg ki is lehet kapcsolni?

#1 amit linkeltél azzal pl lehet téglát is fúrni? Az ütést ki lehet rajta kapcsolni és lehet akár normál fúróként is használni?

Ha mindenre igen a válasz, akkor milyen fúrószárat ajánlotok:

betonra

téglára

vasra

okt. 9. 15:08
 7/16 anonim ***** válasza:
68%

. 4# ott a válasz

2. Lètezik tokmànycserès, magas áron ès ritkán. De inkább nincsen olyan amit akarsz.

3. 4# leírta

4. Igen kikapcsolható

Figyelmesebben olvasd amit leírtak. Az általad kívánt fúró nincsen, leírtak mindent, a fúrószárakat is, azt is mi mire való, ès mire nem.

okt. 9. 15:34
 8/16 A kérdező kommentje:

Igen valóban el is olvastam aztán valahogy törlődött az információ, hogy elolvastam 😅

Hát akkor az pech. Mármint hogy nincs univerzális fúró. Akkor amit én linkeltem azzal bármit lehet fúrni csak épp betont nem (téglát, fát, vasat)

Amivel meg lehet betont fúrni de mást nem azt az #1-es linkelte?

okt. 9. 15:43
 9/16 anonim ***** válasza:

A fúrókalapácsokon kikapcsolható az ütés(sima fúrás lesz), és kikapcsolható a forgás (Vésés lesz) is.

Az.. hogyha.. fát akarsz is fúrni vele, semmi gond, akkor kell bele tenni egy sds-adapter tokmányt,( így a géped elején egy sima tokmány lesz,és fúrhatsz vele így vasat,fát,műanyagot az eredően SDS- tokmányos géppel. (Létezik fogaskoszorús meg kézi önszorítós tokmány is a barkács boltokban)

Nyilván az SDS gép nem a fém meg fa fúrásra van optimalizálva, de ettől még felhasználható erre is! Így mondhatjuk azt hogy ezzel az adapterrel lesz egy mindet fúrni tudó univerzális fúrógéped.

okt. 9. 16:31
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
okt. 9. 16:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!