Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy STIHL MS 162 jó választás...

Egy STIHL MS 162 jó választás lehet tűzifa darabolásra?

Figyelt kérdés

20 centinél vastagabb rönköket csak nagyon ritkán vágok, általában akác és szilfa.

Igaz nem annyira combos gép, de mégiscsak minőségibb, ilyen igényekhez jó lehet hosszútávra?

okt. 6. 20:59
 1/5 A kérdező kommentje:
Még annyit hogy legtöbb esetben ilyen 12-15 centis rönköket vágok, szóval még a 20 is eléggé a teteje.
okt. 6. 21:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Persze, jó lesz. Egyébként ha csak otthon darabolgatsz és van bizsera én egy elektromosat vennék, én is azt tettem és nem bántam meg.
okt. 7. 07:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Hogy a pcsába lenne megfelelő? Egy hobbigép, csak arra szolgál, hogy ilyen is legyen otthon, ha néha kell pár gallyhoz.

Még a Stihl is ezt írja róla: "Belépő szintű modell kisebb kertápolási munkákhoz".

Kollégámnak volt ilyen kis gépe márkaboltból, amit tényleg használt is tüzelőhöz. Amint lejárt a garancia, egyből rá kellett költeni egy új gép árának több, mint felét. Akkor még egy fél évig használta, sokat hordta addig is kisebb javításokra, végül azt mondták neki, hogy nem érdemes többet javíttatni, mert komplett motort kellene benne cserélni.

Ha hosszú távon (akár 10-15 évig is) akarsz sok munkát végezni vele, akkor minimum 200 E-ért vegyél Stihlt. Még a 3 LE-s MS 251-re is ezt írják a gyártó oldalán: "kiválóan alkalmas tűzifa alkalomszerű darabolására".

Vagy vegyél olcsóbbat, gyakrabban.

okt. 7. 08:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Otthonra egy elektromos pont megfelelő.
okt. 9. 10:27
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ez kb ugyanannyiba kerül, mint az a kicsi Stihl. Ha nem az erdőn akarsz vele darabolni, akkor az udvarban tökéletes.

okt. 10. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!