Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mit tegyek száraz virággal,-...

Mit tegyek száraz virággal,- virágszirmokkal?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy páromtól most kaptam először virágot, (pontosabban

Chrysanthemum x morifolium a növény neve.)

Nyilván szeretném a növényt megfelelően gondozni, mivel szeretnék benne sokat gyönyörködni. Szeretem a növényeket főleg ez most különleges számomra. Olyannyira különleges, hogy a majd elszáradt, lehulló szirmokat, esetleg más részeit a növénynek szeretném megőrizni olyan formában, hogy továbbra is tudjak bennük gyönyörködni.

Ha jól rémlik láttam egy TikTok videót, amiben egy lány szintén a párjától kapott virágot és idővel az elszáradt növényi részeket egy üvegbe tette és masnival kötötte át az üveg fedelét. (Vagy valami ilyesmi, bocsánat ha rosszul emlékszem vagy fogalmazok.)

Esetleg van ilyen vagy épp másfajta ötletetek tippetek? Nem szeretnék idővel megválni tőle...

Említette a párom mikor át adta, hogy én vagyok az első olyan ember az életében (kapcsolati szempontból) akinek virágot vett és emiatt is szeretné ha érezném, hogy sokat jelentek számára, illetve pont emiatt nem csak most vett utoljára virágot nekem. Tehát valószínű még lesz alkalmam kapni, ha jól folytatódik a mi kis történetünk, viszont a további növényeket is szeretném aranyos módon megőrizni. Ami akár a szobát is díszítené, ezalatt azt értem, tehát tényleg öröm lenne ránézni. Ha van bármiféle ötletetek akár képek formájában is szívesen megnézném!

Köszönöm szépen! c:

szept. 23. 14:31
 1/2 anonim ***** válasza:

…kérdező, te trollkodsz? :D

Ez a növény a klasszikus krizantém, a mi kultúránkban jellemzően temetővirág… nem hiszem el, hogy a pasikád élete első és egyetlen virágként krizantémot vett… jó nagy neveletlen lehet, már ne is haragudj.

(…és erre felnőttként nem az a jó válasz, hogy

- bocsika nem tudtam

- örüjjé má, hogy vettem valamit életembeee előőszőőő

- máshol nemcsak a temetőbe viszik

)

Ha meg nem vicc: ki kellene a szirmait szárítani, de összemegy, elveszti a színét, sok reményt ne fűzz hozzá… ha még rózsa vagy levendula lett volna, mondtam volna, hogy szappanöntés vagy zselégyertyaöntés lehetne jó, de ezekkel… ráadásul a krizantémnak nincs is kellemes illata, sőt…

Hát gratulálok a választásodhoz (jól nevelt úriember) és a pasid ajándékválasztásához is (temetővirág).

szept. 24. 09:48
 2/2 A kérdező kommentje:

A kérdés nem trollkodásból készült!

A krizantém valóban temetői virág IS! Ezt mindketten tudjuk, viszont mit tehetnénk ha szeretem és szép? Én a temetőbe olyan virágot viszek ki az elhunytnak amiről tudom, hogy azt az adott növényt szerette.

Szerintem azt NEM illik adni, amiről tudja a másik, hogy mit NEM szeret az ajándékozott személy.

Én személy szerint nem tartok egy növényt se illetlenségnek ajándékozni.

Ezt nem azért írom, mert "- örüjjé má, hogy vettem valamit életembeee előőszőőő", hanem komolyan is gondolom.

Ebbe semmiféle parasztság tudatlanság, neveletlenség nincs. Elvégre temetőbe is lehet más növényt kivinni, ajándékba is épp ugyanúgy adok rózsát mint ahogy az elhunytnak is simán kiviszem ha egyszer azt szerette... :D

Most az ha a többség krizantémot visz ki halottak napján/egyéb napokon a temetőbe egy dolog, én odafigyelek rá, ki mit szeretett. Részemről pedig nincs is olyan növény amit utálnék... szeretek kapni növényt, jelentésétől függetlenül mert én az adott növényt nézem és a miértjét, hogy miért kaptam. Mert szeretem (a krizantémot is). :D

Ha tudni szeretnéd miért kaptam azt, akkor azért mert 2 féle színben is van a cserépbe, az egyik szín rám emlékeztette,- a másik édesanyukámra.

Ha lett volna még másféle cserepesvirág úgy, hogy a virágai pontosan ugyan ilyen színűek lettek volna, akkor értelemszerűen azt kaptam volna a krizantém jelentése miatt, viszont így sikerült. Én a kedvességet, a törődést udvariasságot figyelmességet és a számomra való jelentését nézem az ajándékozásnak.

Semmiféle rossz szándék sem tudatlanság nem volt a páromban csak azért mert egy ilyen növényt ajándékozott. :D Ugyanúgy értékelem mintha másfajtát kaptam volna.

Kálát is szoktak temetőbe vinni,- ugyanakkor ballagásra is. :D

Elfogadom a véleményedet és az elveidet, viszont én ehhez tartom magam, és ki is tartok emellett mert számomra így jó. Mindennél jobban szeretem a páromat akármilyen növényt is kaptam,- és fogok kapni a továbbiakban! Nem egy növényen fog múlni az, hogy mennyire neveletlen vagy sem. Sok mai fiatal még ajándékot sem vesz a párjuknak főleg alkalmas napokon, részemről ott kezdődik a neveletlenség de ez már úgy hiszem más téma, és nem illik a kiírásomhoz.

A továbbiakban is szívesen meghallgatok bármilyen kommentet viszont kérlek csak a kérdésre adj választ kedves kommentelő(k), hogy arra reagáljak ami valóban segít.

Illetve neked is köszönöm szépen a tanácsodat, hálás vagyok érte, és még az is lehet, hogy megfogadom! c:

szept. 24. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!