Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Gázbojler tartályát lehet...

Gázbojler tartályát lehet fával fűteni?

Figyelt kérdés

Szomszéd most cseréltette le a gázbojlert. Felajánlotta, hogy ideadja, neki nem kell, a kerti konyhába. Viszont értelemszerűen a gázt nem fogom odavezetni, palackosra sem fogom átalakíttatni, adott az ötlet, szétszedve, és a közepén lévő lyukon a sparhelt füstjét átengedve lesz baja a tartálynak, vagy kibírja? Természetesen egy 3 oldalról nyitott valamiről van szó, mielőtt még eltemetnétek CO mérgezésben, és ha működik az ötlet, egy billenőkarral terveztem megoldani, hogy ne fűtse túl a vizet. Természetesen télire leengedném. :) A tartálynak lesz baja attól, hogy nem gázzal, hanem fával van tüzelve?

Nyáron kb 1 hónapig napi használatban van, amúgy havi 1-2 alkalom.

szept. 22. 00:29
 1/8 mindentudó99 ***** válasza:
Nem fával fűtenéd hanem füstel. Nem melegszik fel a víz.
szept. 22. 04:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Hány literes víztartály,és milyen átmérőjű a cső amivel fűtenéd a forró füsttel ?
szept. 22. 06:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Lerakódik a füst, kátrány mert visszahűtöd. A kèmèny tele lesz vele, meg a bojlered. Kisebb lesz a huzatod, szarabb az ègèsed is. Ezen kívül sem tudod megcsinálni.
szept. 22. 07:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja de ha közvetlenül nem kap hőt nem melegszik.
szept. 22. 08:32
 5/8 A kérdező kommentje:

80 liter körül van, és nem tudom, milyen átmérőjű a cső benne.

Akkor mint egy fatüzelésű bojler, tűztérre kéne ültetni? Így viszont bonyolultabb, helyet is foglalna és plusz biztonsági funkciók is kellenének bele.

szept. 22. 10:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Nyáron jó lesz kinti zuhanynak.
szept. 23. 07:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Én kerti zuhanyt csináltam az enyémből.

Külső szigetelő palástot lekaptam, benne lévő anyagot is kiszedtem, maradt a belső tartály, amit lecsiszoltam, és lefújtam 3 réteg matt fekete festékkel, és kiraktam egy jó napos helyre, kapott egy villanybojlerre való biztonsági szelepet, egy hideg bemenőt és egy meleg kimenő ágat, víznyomást az utánpótlás részét házi vízművel oldottam meg, és lett belőle jó kis kerti zuhany.

Ha minden áron fatüzelést akarsz akkor kéne egy rendes tűztér neki. Én egy üst re dobnám rá az alját amit szépen feltudna fűteni, ez sem lesz elég hatékony de többet ér mint az eredeti ötleted.

szept. 24. 00:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Azért pluszba nem akarok tüzelni, így akkor felejtős az ötlet.
szept. 25. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!