Gáz bojler vízkövesedik? Kb.10 éves, ki kellene e takarítani?
Ha igen hogyan?
Piros nyíllal jelöltem az egyetlen nyílást a tartályon. Ez egy ledugózott 40mm-es csőcsonk.
Máshol nem lehet hozzáférni a tartály belsejéhez (kivéve a fél colos víz kiállások helyét, de ez ugye jelentéktelenül kicsi)
Egyáltalán be tud vízkövesedni úgy mint egy villanybojler?
KOMOLYAN!
Hívj szerelőt, mert pokolian nem vágod a témát!
3. Feltettem egy szerintem gyerekeknek is értelmezhető kérdést, direkt megkerestem a bojlerem robbantott rajzát a neten, hogy elkerüljük a félre értéseket.
Nem tudtál rá érdemben válaszolni, csak mint írtam ide böfögtél valamit.
Te valószínűleg életedben nem láttál még gázbojlert, nem hogy takarítottál volna...Ha takarítottál volna, akkor a két felesleges kommented helyett leírtad volna a választ. Ennyit erről.
Remélem valaki azért tud a kérdésre is válaszolni.
Igen, vízkövesedik, meg iszaposodik is.
Le kell szerelni, átmosni. A két félcolos melett általában van rajta még 1...2 ledugózott lyuk csak meg kell keresni.
De a kitakarítás elég macerás, én 14 év után vettem újat, bár nálam a gázszelep is cseppköves lett a lefolyó kondenzvíztől.
Szerintem csak vegyszeresen lehet a gázbojlereket vízkőmentesíteni.
Az átfolyós gázbojleremet egy kerti szivattyú és néhány liter ecet segítségével szoktam vízkőmentesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!