Nagykapu a legolcsóbban?
Szeretnék nagykaput telepíteni, de kicsit dobtam egy hátast az áraktól. 2-300e Ft körül vannak az egyszerűek is.
Olcsóbb lakatossal csináltatni egy vázat, amire rögzítek mondjuk lemezt?
Hát ha nem kell hogy szép legyen, akkor zártszelvényből keret és betonhálót rá oszt jóvan.
Ha igényeid vannak, akkor azt meg bizony ki kell fizetni.
Hát a kereten jól néz ki a fahatasu lemez is igazából.
Az obiban van tina névre keresztelt 100ert, ez nagyon silány? Hol a csapda ?
Nem tudom, nálad milyen betonalap van. A talpas dübeles megoldás szerintem gyenge. Nálam betonoszlop van és betonkerítés, de sajnos düledezik és hiába csináltam meg egyik éven a kaput, szétvágtam az egészet, újrahegesztettem a zártszelvény keretet. Tökéletes volt, de a téli fagytól meg a nyári melegtől tönkrement megint, nem zár össze a két szárny. Az oszlopok mozognak.
Most az lesz legközelebb, hogy kibontom az oszlopokat, lefúrok 1 méter mélyen vagy leások, 80x80-as,5-ös falvastagságú zártszelvény, aztán körbeöntöm betonnal. Aztán remélem, hogy jó lesz sokáig.
oké, a beton eredete eléggé képlkeny, nem mi csináltuk hanem így vettük, de igazából mellette le tudok ásni és tudok betonozni.
Gondoltam rá hogy zsalukőből kirakok két oszlopot a betonra, de őszintén nem tudom, hogy hogyan kell eredményesen hozzákötni a meglévő betonhoz.
Meglévő betonhoz sajnos nem lehet hozzákötni, az új rész ott mindig el fog vállni, megrepedni. Én is úgy vettem a házat, azt hittem elég erős a meglévő betonoszlop mert különben elég masszív. De arra nem gondoltam hogy az alja rossz, az alapozás, és amiatt fog mozogni. Mai eszemmel már nem a kaput hegesztgetném újra ahogy korábban tettem, hanem két új erős oszlop alapozásával kezdeném.
A helyedbe biztos hogy egy erős zártszelvényt, vagy valami combos vascsövet betonoznák le. Nálam is ez lesz. Vagy vasalt betonoszlop. Hulladékdeszkából megcsinálod a zsalut 30cm x 30cm oszlopnak, beleállítasz 4db 12-es betonvasat, 20cm-ként 6-os kengyel, kiöntöd betonnal. Ha 1m mélyen kezdődik ez a vasalt betonoszlop, szerintem örök életű lesz. És egyszerűbb mint a zsaluköveket rakosgatni, szállítani stb. meg szerintem erősebb is. Lehet hogy betonoszlopot csinálok én is, még nem döntöttem el. Még egy hónapig biztos lehet betonozni, utána jönnek a fagyok.
Köszi az ötleteke!
Ha így belefúrok 4 vasat, akkor is mozogni fog? ez nem ér túl sokat?
Na majd megvizsgálom hamarosan azt a beton alapot, hátha masszív.
Ha nem, marad a betonozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!