Mi az a rézmotor?
Némely reklámban olvasom, hogy az akkumulátoros kisgépet rézmotor hajtja...
egy villanymotorban a lemezelt vasmagban, illetve a házban réz tekercs van... de ettől még nem rézmotor...
vagy rosszul tudom?
Egyre több eszköz van, amiben zománcszigetelésűnek kinéző, de alumíniumból készült huzal van.
Terjed, mint a vírus.
Kinai gyártók próbálják a termékeiket a magasabb minőségre felhívni a figyelmet. Való igaz hogy sok-sok ázsiai gépnek a motorját rézbevonatú alumínium vezetékkel szereli fel, amely sosem lesz olyan minőségű mint a tiszta vörösrézzel tekercselt motor. Az hogy rézmotornak írják , az a google fordítóval való hibás fordítás eredménye ez, azaz valódi rézzel tekercselt motorra hívja fel a figyelmet,azaz hogy jobb minőségű a termék!
Hasonló példa a "hullandás veszélyes" felirat a zacskó csomagolásán a gyerekre fulladás veszélyre való figyelmezése a kínai csomagoló anyagokon. Ez csak 1 google fordítási hiba okán jött le így..te sem gondolod komolyan hogy a gyerek a zacskótól hullandani fog. :))
Egész pontosan: a vezeték alumínium, de ugyanaz a zománcszigetelése (kb. rézszínű) mint a rézvezetéké, úgyhogy első blikkre ki gondolná ezt?
Vagy 15-20 éve találkoztam már ilyennel, forrasztani akartam, de csak szentségelés lett a vége, mert nem "vitte" a cin.
Aztán jobban odafigyelve, megkapargatva jött a felismerés.
Orosz trafón volt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!