Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ez a cucc megérheti megvenni...

Ez a cucc megérheti megvenni vagy selejt és pénz kidobás?

Figyelt kérdés
[link]

szept. 4. 10:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Barkácscélra szerintem megteszi, ha nem se buksz vele nagyot. Persze annak a 38E-s ajánlott árnak gondolom nem dőlsz, 12E-ért is van.
szept. 4. 11:58
 2/11 anonim ***** válasza:
58%

Sehol sem látom a hirdetésben áthúzott 39900 Ft körüli áron, legfeljebb a feléért kínálják. Ha itt hazudik az eladó, ki tudja, hol hagyja abba (ha egyáltalán abbahagyja), ez nem bizalomgerjesztő viselkedés.

Ezt a másnál látott árat 130-cal osztva kicsit több, mint 150 Ft jut egy részre, pedig ebben van racsnis szár, nagyobb dugóskulcs is. Szerszámboltban egy sima csavarhúzóbit 400-500 Ft, igaz, azzal már tényleg lehet dolgozni is. Száz-százötven forintért jó ötvözetet, minőségi megmunkálást nem kapsz, tehát nem valószínű, hogy a szerszám megéri ezt az árat is.

szept. 4. 12:10
 3/11 anonim ***** válasza:

KrafTech Benzines láncfűrész 4,9 LE4,9 LE 65cm3 19 490 Ft.

Ilyet is árulnak itt...megbízható jó minöségű áruk...

szept. 4. 13:39
 4/11 Gugu Gabor ***** válasza:
Pénz kidobás, nyilván nem azt mondom hogy otthoni barkács célra ipari cuccokat kell venni, de ezek a szettek ilyen áron általában a szemét kategóriát képviselik. (Megveszed próbálod használni de elnyíródik, szétnyílik, eltörik ha nem is az első de a 3. Használatra.)
szept. 4. 22:44
 5/11 A kérdező kommentje:

4/

Szomorú,hogy engednek ilyet legyártani de tudom a kapitalizmus/fogyasztói társadalom csak a pénzről szól a pazarlás senkit sem érdekel.

szept. 5. 00:07
 6/11 anonim ***** válasza:

Hobbira megfelelő ez.

Ránézésre nekem rosszabb van és évek óta jó arra amire itthon kell.

szept. 6. 07:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Fontos helyén kezelni a hobbi kategória jelentését. Nagyon nem mindegy, hogy naponta több tucatszor intenzíven használsz egy szerszám készletet, vagy havonta egyszer ki/be csavarsz vele három csavart és egy hónapig nem használod újra.

Sok a kis pénzű ember, aki nem tud/akar ennél sokkal többet rászánni, de mégis csak szükségét érzi az ilyen szerszámok birtoklásának. Viszont messze nem használják annyit, hogy hamar tönkremenjen úgy sem, hogy gyengébb a minősége.

szept. 6. 13:29
 8/11 anonim ***** válasza:

#7 ez egész egyszerűen nem így van. Ha otthon összeraksz valamit, azt a szabadidődben teszed, szeretnél haladni, és semmivel nem kisebb a te projekted, mint gyártásban ugyanaz. Hasonló teljesítmények és megbízhatóságok kellenek, még ha nem is kell feltétlenül ugyanaz. Ergonómiát még csak ne is említsük!

Mondjuk kellene előtető. Megnézed a szakik árajánlatait, összeveted a hiányzó ill. vergődő szerszámaid, kisgépeid pótlásának összköltségével, és a számodra elérhető anyagárakkal. Egy ekkora projektnél már megérheti ugyanannyit költeni rá, mintha csináltatnád, és elég jó szerszámaid maradnak a következő hasonlókra. Az alsó kategória alatti, semmilyen tanúsítvánnyal nem bíró bóvli szerszámok csak növelik a kiadás oldalt, ha dolgozni is szerettél volna vele. Ez nettó a szegények lehúzása, akik tényleg alig engedhetnek meg maguknak valamicske többletköltséget, élni meg ugyanúgy szeretnének, csak ehhez mindent maguk kell csináljanak. Ilyen eszközökkel ez kb egyenes út a kötélhez.

Ha tilos lenne forgalomba hozni ilyen nettó csalás kategóriájú, nem ritkán életveszélyes holmit, az visszahatna a bérek alakulására is, és persze kialakulhatna egy alapszemlélet ezzel kapcsolatban is. Irtani kéne azokat, akik részt vállalnak ebben a csalásban.

szept. 8. 07:59
 9/11 A kérdező kommentje:

8/

Sajnos igazad van rengeteg olyan terméket gyártanak ami szemét már a gyártás pillanatában ki sem szabadna adni vagyis le sem szabadna gyártani. Nekem már kezd kicsit elegem lenni ebből a kapitalista fogyasztói társadalmi dologból hogy minden egyre hamarabb megy tönkre időzítve van a tönkremenetel.

szept. 8. 11:12
 10/11 anonim ***** válasza:

Már többször írtad, kapitalista dolognak tartod a silány minőségű cikkek áradatát.

Veled szemben azt vallom, ha van rendes kínálat, a vevő eldöntheti, szemetet vesz szemétért, vagy fizet a minőségért.

Maradjunk 130 tagú doboznál: nekem nincs minden elképzelhető csavarhúzóbitem otthon, de amire kell, azokat megvettem, szaküzletben, néhány száz forintokért. Való igaz, villáskulcsból sorozatom van, de a ritka méreteket egyenként vettem, amikor szükség lett rá. Ugyanez igaz a fogókra, vágóeszközökre is,

szept. 8. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!