Mi a megnevezése az ilyen kulcsszerszámnak? Karbantartók szokták használni villamos kapcsolószekrény, vagy más ipari gépszekrény kinyitásához.
Nagyjából így néz ki az aljzat, amibe beleillik (s a kivágások mentén a "kulcs" el tudja forgatni belül azt a lemezt, ami zárt állapotra rögzíti az ajtót):
Rittal kulcsnak hívják, de a rittál egy márka, ès tőbbfèle zár lètezik. Ez a normál elektromos szekrènyek zárja.
Több szekrènygyartó is gyárt ilyen kulcsot
"Kéttollú kulcs" <- igen, azon amit végül nekem sikerült vennem, ez a megnevezés van.
Egyébként maga az eladó se tudta/értette a megnevezést. Pont ezt akartam elkerülni, mert OCD szinten gyűlölöm, amikor ebbe futok bele, de mégis az lett, hogy 10 percig kellett gyökölni azon, hogy kiderüljön, mit is akarok.
És nem, a szekrénykulcs/villamosszekrény-kulcs/zár megnevezések se jöttek be. 😁 Sőt! A "szekrénykulcs" szóra először ilyen kis fiókos/bútoros szekrénykulcsokat akart mutatni. Nem értettem, hogy miért mutogat egy termékmintákat felsorakoztató forgatható oszlopra.. aztán leesett. 😄
😄
Azért néha megpróbálnak ott segítőkészek is lenni.
Amúgy nem csak gépészeti, de gépészeti kellékeket is árúsító bolt.
Más helyeken voltak ennél meredekebb sztorik is. Volt alkalom, amikor 5 percig bunkózott velem, mert mertem jelezni, hogy szerintem benne vagyok a rendszerükben, mert már kétszer vásároltam (ugyanis nem volt választásom, hogy kérek-e ÁFÁ-s számlát vagy sem). Egy másik alkalommal meg INGYEN a kezembe nyomott vagy 5-7 példányt abból, amit vettem volna, és Ő percekig túrta a raktárhelységet, hogy adjon.
Villamossági boltban amúgy. És _UGYANAZ_ az alkalmazott. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!