Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mit kell mérni az ablakon? A...

Mit kell mérni az ablakon? A megadott méret az konkrétan mire vonatkozik?

Figyelt kérdés

A keretet? Az üveget? A nyíló részt?

Pl. szúnyogháló felszereléskor.

Abból is van több féle, ami kívülre megy. Ami a kereten belül van rögzítve.

Mindenhol ilyen pontos kerek méreteket írnak(100x100, 100x130, 150x180). Én akárhol mérem nekem függőlegesen, és merőlegesen is, nekem sosem ad ilyen méretet.

De amúgy is, ha jön az ablakos, és azt mondja hogy betesz egy 100x150- es ablakot akkor az a minek a mérete?

aug. 15. 10:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Szúnyoghálót, utólag, csak úgy lehet csináltatni, ha kijön a szaki és leméri (ő tudja mit, mekkorát..) Amúgy keretesnél általában a keret belső mérete fontos.

Ablakcsere esetén a falnyílás méret a fontos - nem szükséges kivenni az ablakot, már a vakolat megbontásával lehet méretet venni (mxsz). Igény esetén a nyílást lehet XPS behelyezésével szűkíteni (3-5cm)

aug. 15. 11:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekünk 150x150 cm-esek. Ez a gyári ablakméret. Beépítés után ahogy sikerült mellette a szigetelést, vakolatot feltenni, amilyen magasan van a párkány, most 142-146 cm között változik a külső méretük (szúnyogháló miatt mértem le korábban).

"ha jön az ablakos, és azt mondja hogy betesz egy 100x150- es ablakot akkor az a minek a mérete?"

Amikor veszel ablakot akkor a szabvány méretek vannak megadva, ez azt jelenti, hogy a teljes ablak szélessége 100cm, beépítve pár cm-rel keskenyebb lesz amit látsz belőle a falban és az üveg a keret szélességétől függően 80-90cm széles lesz benne.

A mellettem levő, gyárilag 150x150-es ablak belül 146 cm széles, mivel kétszárnyú ablak, középen osztott, mindkét szárnyában 56cm szélesek az üvegek, a többi az ablak fa része.

aug. 15. 11:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Tokkal együtt vannak a méretek. Ezek változnak beépités után, illetve az is lehet hogy, egyedileg méretre gyártatott ablakaid vannak.

Igazából azt nézd meg hogy te mekkora ablakokat szeretnél jó esetben lehet bontani a falból ha a kinézett méret nagyobb vagy hozzá lehet falazni ha kisebb az kinézett ablak a mostaninál.

aug. 15. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!