Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy régi házban lakom, ahol...

Egy régi házban lakom, ahol LEszakadni szoktak a régi redőnyők. Az erkélyajtót kicserélettem, így ott új (5 éves) redőny van, ami nem leszakadt, hanem felszaladt. Segítséget kérek? (kell egy kérdőjelet írni?!) Továbbiak alant.

Figyelt kérdés

Próbáltam lehúzni kézzel az erkélyről, de nem sikerült, valószínűleg még egyet fordult, amikor felszaladt a házba, mert a lamellákat vissza kellett tennem a vezetősínbe, a gurtni lazán lóg.

A redőny "rejtett házas", azaz a falba be van építve az ablak fölé és mellé,tehát nincs hozzáférhető háza az utca felé, illetve a szobából csak alulról férek hozzá, de nem jutottam el még magához a redőnyhöz, mert nem akarom szétbarmolni a hungarocell szigetelést.

Ha van itt olyan, aki TÉNYLEG ért hozzá, vagy netán szakmabéli, kérem, hogy segítsen! Küldök képeket szívesen.

Az ablak készítőjét felhívtam, nem ér rá szeptember előtt, a redőnyösöm sem.

A baj csak annyi, hogy mostanában éjszakás vagyok, s elég sz*r ezt a pofámba sütő tűző napot elviselni a pihenésre szánt kb. 9 órában, amit itthon tudok tölteni.

Már egy olyan tanácsnak is örülnék, hogy hogyan tudom leereszteni a redőnyt tökig, mert legalább nem melegedne tovább a lakás.

Segítségeteket előre is köszönöm!

#redőny #redőnyszerelés #műanyagredőny #redőnyszerelő #redőny szerelés #redőny szerelő
júl. 16. 07:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Jól gondolod, átfordult az egész, egyet szembe kell tekerni rajta. A toknak ha minden igaz belülről is le kellene jönnie a fedelének és onnan szerelhető.

Helyileg merre?

júl. 16. 08:40
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ!

Nem tudok tekerni rajta, hiszen nem férek a tokhoz, mivel a falba van építve.

Alulról megbontva a belső részét és kicsavarva négy csavart - mert azért ez nem annyira rejtett, mint a többi eredeti, '34-es redőny - csak a hungarocellt látom.

Van afölött egy kis dobozka az ablak teljes szélességében, de azt nem mertem még szétverni, ugyanis csavart ott nem látok, de már annyira tűz a nap, hogy ezt mára jegelem, átköltözök a másik szobába.

Helyileg erre:

VII. kerület, Rákóczi út 12.

Köszönöm az eddigi segítségedet!

júl. 16. 08:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Lekell szerelni és úgy megcsinálni.
júl. 17. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!