24mm tengelyre jó 24,1-es furatú ékszíjtárcsa?
Figyelt kérdés
1,5 kw-os motor, 24-es reteszhornyos tengely-re készülne egy új szíjtárcsa. Hogyan méretezzem? Gondolom kell neki valamennyi játék, de nem tudom hogy 1 tized miliméter megfelelő-e? 24-es tengelyre 24,1 -es furatú szíjtárcsa.
Nem találtam neten infót hogy milyen fajta illesztés ez.
2024. júl. 14. 23:21
A kérdező szavazást indított:
A szíjtárcsa furata legyen 0,01-0,05 mm-rel nagyobb
A szíjtárcsa furata legyen 0,05-0,1 mm-rel nagyobb
A szíjtárcsa furata legyen 0,15 mm-rel nagyobb
4 szavazat
1/1 Noren1989 válasza:
Hàt figyelj, a normàl tengelyvég max 7es tűrésosztàlyba tartozik.
A tipik illesztés a kövi: 6tengely, 7furat. Aztàn fajtàja vàlogatja, h a tűrésmezők lazàn eltolthatót, vagy préseléssel szereltet adnak. Szóval ennél a méretnél a 6-7tűrészosztàly max 0.03mm körül van.
Én a 0.01-et màr túlzàsnak érzem, de làttam màr hézagolólemezt is tengelyvég körül 🤫😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!