Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Rezgőfűrész melegszik, és...

Rezgőfűrész melegszik, és olyankor gyengül, de visszanyeri az erejét mire kihűl. Kondenzátor vagy kapcsoló lehet a gond?

Figyelt kérdés
A keféket ellenőriztem, mert villódzni láttam nagyon az egyiket a szellőzőjén át, van belőlük elég, az egyik (pont ahol a szikrázást láttam) kicsit mintha akadályoztatva mozgott volna, kipucoltam féktisztítóval, aztán összerakva ugyanaz, szikrázás nélkül, ahogy egyébként korábban is nagyobb vágásoknál. Pár perc alatt túl meleg lesz, de nem károsodik, talán egy kis amperszagot érzek olyankor, és persze kipörgetve állítom le és kitartóan fújogatom kompresszorral mindenfelől. Egy 350W noname szörny, de megmenteném, jó lesz fix szögű beugrósnak vagy ilyesmi. Szóval, szerinted hol veszett el a fejsze nyele? :)
jún. 19. 21:26
 1/6 Noren1989 ***** válasza:
350 watt ennyire elég, az a helyzet.
jún. 19. 21:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez ténylegesen gyengül, a terheletlen fordulata is számottevően lassabb. Ez nem kéne megtörténjen gyári állapotban (nem tudom milyen volt, hozzám vágták ingyen, lehet ezért), nem tűnik extrém kicsinek a tekercshuzal keresztmetszete se, és kimondottan hallatszik a hálózati brumm a hangján, amikor elgyengül és majdnem forró.
jún. 19. 21:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Menetzárlatos a forgórèsz. Nagyjából kuka az egèsz.
jún. 20. 04:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Kizárható az említett nyomógomb (teljesítményszabályzós) ill. a kondenzátor?
jún. 20. 06:51
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyors melegedès erre utal, a zárlatos hurok felmelegíti a vastestet. A melegedès miatt egyre több ilyen hurok lesz, jobban, gyorsabban melegszik. Tekercseltetni lehetne, de drága, ès a nagy fordulat ès áramdinamika miatt nem szokott sokáig tartani. Motorcsere

inkább, de csak drága gèpeknèl, mert gèpárba van.

Kondi zavarszűrèst csinál, ha zárlatos felrobban, vagy jó.

Nyomógomb vagy jó, vagy kontakthibás, az meg hullámzó motormozgast csinálna, gyorsan tönkremegy ilyenkor; elèg.

Teljesítmènyszabályzója ilyet nem csinál, akkor inkább bedöglik azonnal, vagy önmaga melegszik inkább.

jún. 20. 07:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor szerencsésen lett egy random hót vékony, tök rövid és elég merev pótkábelem, jipi!
jún. 20. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!