Mennyire megbízhatóak a rúgós, bedugós konnektor és kapcsoló vezetékbekötések, mint pl. Legrand Valena Life?
Árulják, tehát azt kell mondjam, hogy jók kell legyenek. Viszont én is csak a kapcsolókból használom őket, dugalljat csak csavaros kivitelben szerelek.
Ettől függetlenül állítom, hogy jók, hisz neves márkák árulják. Úgy emlékszem hivatalosan 32A-ig lehet ilyen kötést használni.
Ma bementem egy nagyáruházba, megnéztem, elég erősen kell a rúgós pöcköt benyomni, amikor beletuszakoljuk a vezetéket, szóval a szorítóerővel nincs gond.
Viszont én is olvastam, hogy a Legrandnál 100 termékből sokkal több hibás, mint pl. Schneiderből.
Adott követelményeknek megfelelnek, tesztelik őket, azaz alkalmas lakossági felhasználásra azon paraméterek között, amiket a gyártó megad. Ettől függetlenül, dugaljból ha teheted, vegyél csavarosat.
OFF
Ha már felmerültek a Legrand szerelvények, egy kis érdekesség, mostanában publikálták, a tesztelésről is van benne egy szösszenet:
Manapság lakossági felhasználásnál wagot használ minden villany szerelő a kötődobozokban. Ezek semmivel sem komolyabb szerkezetek, mint a konnektorok és kapcsolók rugós csatlakozói.
Legrandról nem tudok nyilatkozni Schneidert használtam a házban. Bár a konnektorok csavarosak, egyik szerelvénnyel sem volt még probléma 2 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!