Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért világítanak a mennyezeti...

Miért világítanak a mennyezeti spot lámpák úgy, mintha gyenge lenne az elem?

Figyelt kérdés
Albérletben lakom.Van 6 db mennyezeti spot lámpám. 3db már régóta nem működik, bármilyen égőt teszek bele. A másik 3 db pedig most egyik napról a másikra, elkezdett halványan világitani, illetve vibrálni egyszerre. Vettem bele új egőket, de azokkal is ezt csinálják, akár ledet, akár halogént veszek. Kicseréltem a kapcsolót, de nem javult egyáltalán. Sőt ráadásul napról napra egyre halványabban égnek, olyan mintha elem merülne le... Mi lehet a baj?
jún. 9. 18:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Gondolom ha nem 230V-os akkor a tápegysége gyengélkedik.
jún. 9. 19:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Döglődik a tápegysèg, biztos nem 230v
jún. 9. 19:40
 3/8 A kérdező kommentje:
És azt hol találom vajon? A plafonban vagy a biztosíték dobozban?
jún. 9. 22:41
 4/8 A kérdező kommentje:
De egyébként szerintem 230v. Ugyanolyan a kapcsoló hozzá ami a falon van, ugyanúgy van bekötve, ugyanolyan vezeték van benne mint Pl a másik szobában a sima mennyezeti ufo lámpánál
jún. 9. 22:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani,hogy a plafonban a gipszkartonba van beépitve az a 6 db összesen, egymástól egységes távolságra.
jún. 9. 22:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Gipszkarton fölött az álmennyezetbe általában.

A 230V rá van írva a fogyasztóra, spotra. De olyant nèzz ami világított is.

jún. 10. 05:21
 7/8 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen
jún. 10. 06:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Esetleg szólsz a főbérlőnek? Lehet sokféle hiba, van köztük tűzveszélyes is. Pl lehet, hogy a kötések, vagy a kapcsoló adta fel, mert a 6db 30W-os izzó egy olyan 15-20 mampert eszik, ha 12V-os. Lehet ugyan olyan vezeték és kapcsoló, ideig-óráig működik, csak hamarabb tönkremegy a nagy áram miatt, amit kapcsol szegény. A kötések ha nem jók, az is elég előbb-utóbb. A táp is megadhatja magát. A fényforrásra rá van írva, hogy 12 vagy 230V-os. Ha 12, akkor a trafó kb bárhol lehet az álmennyezet felett. Beszélj a főbérlővel.
jún. 20. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!