Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mbcu kábel mióta lett ennyire...

Mbcu kábel mióta lett ennyire elterjedt lakások szerelésénél?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem meg, hogy viszonylag új építésű lakások házak esetén, jónéhány esetben Mbcu-t használtak, simán vakolat alá, nem pedig becsövezett Mcu-t.Miért nem csöveznek mostanság a szerelők?
2024. máj. 29. 22:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert ha stabilak a falak, és teljesen jól van bekötve minden, akkor felesleges, mert kb. örök. A cső azért kell, hogy ha majd egyszer hozzá kell nyúlni... de ha nem kell, akkor cső sem kell.
2024. máj. 30. 05:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ahogy az #1-es írja. Ráadásul panelban még azért is praktikus, mert lehet, hogy a statikus csak olyan mély hornyot enged marni (a főfalakba), amibe csak az mbcu fér be.
2024. máj. 30. 07:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem, csak fura tényleg hogy azt látom egyre több helyen, hogy szinte csak Mbcu. Én is szívesen dolgozok vele, haladós, meg valóban jó vele dolgozni, nem azért írtam, azt tudom hogy osztrákoknál, németeknél vett kivitelezési szokás.
2024. máj. 30. 07:09
 4/6 anonim ***** válasza:

A csöveknèl tudsz kèsöbb bővíteni, ha kell további szerelès. Ha hiba van, akkor kisebb rombolással járhat a javítás.

De mint mindenhol, itt is a kivitelezès gyorsasága a döntő, nem a kèsöbbi.

2024. máj. 30. 08:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem értem a problémát... régen az MMfalkábelt hasznlták mindenhol. Ez meg kb ugyanaz csak kör alakú.
2024. máj. 30. 10:40
 6/6 A kérdező kommentje:

5

Nincs probléma, csak mikor én kezdő voltam 90 évek elején, mindig csöveztünk!

Most ha megyek javítani, bővíteni, azzal szembesülök 10-15 éves épületeknél, hogy nem csöveztek, vakolat alá vagy MM-fal, vagy inkább Mbcu vezetékkel szereltek.

2024. máj. 30. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!