Cat5e és Cat6 kábel szerelése között van különbség? Más csatlakozó kell? máshogy kell szerelni?
Figyelt kérdés
Csináltam már saját Cat5e kábelt, de azt mondják, hogy most cat6-ost kellene a gyors kapcsolat miatt. Kábelt tudok venni, de kérdés, hogy ehhez más csatlakozó kell? Más szerszám kell? Máshogy kell szerelni? A cat5-enél csak lecsupaszítottam a kábelvéget, megfelelő sorrendben bedugtam és roppantottam.2018. okt. 31. 15:44
1/2 anonim válasza:
"de azt mondják, hogy most cat6-ost kellene a gyors kapcsolat miatt. "
A Gigabit Ethernet átmegy a CAT 5E-s kábelen is.
A CAT 6-oson kisebb távon - 37-55 méter - átmegy 10 Gigabit is - ha megfelelő hálózati interfészek állnak rendelkezésre.
"Kábelt tudok venni, de kérdés, hogy ehhez más csatlakozó kell? Más szerszám kell? Máshogy kell szerelni?"
Nem. Ugyanúgy RJ45-ös csatlakozó és krimpelőfogó.
2/2 anonim válasza:
A fő különbség csak a kábelek sodrásában van, a csatlakozókban nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!