Elektromos fűnyíró nem mindig indul el. Miért, mit lehet tenni vele?
Amennyire hozzáférek, rendszeresen takarítom, a motor környékéhez alig férni hozzá, ott nem tudom.
Mostanában ha leállítom, majd újraindítanàm, nem mindig megy.
Ha a kést kézzel tekerem, akkor érzem, hogy egy pontban szorul vagy akad vagy hogy mondjam.
Mit tudnék tenni vele?
ha akad, akkor érdemes szétszedni, megnézni melyik alkatrész akad.
Pl van e valami csapágy vagy egyéb forgó alaktrész.
Megpróbálhatsz befolyatni egy kis olajat a forgó részekhez, kicsit megmozgatni, aztán emgint befolyatni, ha javul a mozgatásra, akkor utána beindítani, az beforgatja ahova kell.
Ha csapágyas, akkor azt valszeg érdemes cserélni.
én az excenter csiszolómmal jártam így. Totál be volt állva a csapágya.
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztar..
Nem azt mondtam, hogy locsold be olajjal, csak a mozgó részekhez.
Kigyulladni akkor gyulladna ha olyan részre öntenéd ahol durván melegszik, de akkor se tuti.
"érdemes megnézni melyik alkatrész akad"
A fék az. Nem szabad olajozni, kiiktatni!
A csapágyba zsír kell, nem olaj! Nincs semmi egy elektormos fűnyírón amit olajozni kellene! Baromságot ne mondj már!
Kérdező: búg bekapcsoláskor? Vagy semmit nem csinál, teljesen csendben van?
Lehet több dolog is: a kapcsoló a rossz, vagy a kábelezés, vagy a csatlakozó, kondenzátor, motor zárlata, stb.
Búg ,igen.
És fixen érezni, hogy kézzel mozgatva a kést, akad...
Ezekben van fék ami azonnal leállítja a pengét hogy ne vágja a kezed szerteszanaszéjjel amikor ki akarod takarítani.
Ha búg, akkor valószinüleg a kondenzátoda pusztult el. Csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!