1,5mm2-es, csőben húzott tömör MCU vezetéket C10 vagy C13 biztosítóval biztosíthatom a szabvány szerint?
A kioldási karakterisztika nem mindegy, és az általam írt C10 vagy C13 jelölés teljesen hivatalos és szakmai.
Viszont villanyszerelő szakmai körökben eltérő, hogy 1,5mm2-t ki mivel biztosít. Van aki nem mert feltenni rá a 13 Amperes kismegszakítót.
Mivel nincs hozzáférésem a szabványhoz, ezért kérdeztem, hogy mi a szabvány.
Azt írtam oda. Sose hallottam olyant, hogy vill szer nem meri rátenni a 13A amit a szabvàny előír, mikor règen ugyanerre 16A ment gond nèlkül.
A karakterisztika mindegy, mert a termo vèdelem egysèges(ami a vezetèket vèdi) Csupán a zárlati áram nagyságához tartozik más idő. Ugyanakkor a szabvány a karakterisztikát nem írja elő, azt a fogyasztóhoz lehet mèrni.
Valamint a falba csőbe húzott vez. terhelhető a leg kevesebbel. Más szerelèsi módnál több ampert engednek mint 13A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!