Ajtóra szúnyogháló keret gyalult fából?
Kis vékony szegőlécekből csináltam régebben, talán max 1cm volt a vastagsága.
lelazúroztam.
Rátűzögettem a hálót. Az ablakratétel előtt körbeszilóztam a keretet belülről, aztán odacsavaroztam.
Évekig rendben volt, akkor szedtem le amikor ablakot cseréltünk és lett rendes háló rá.
Még évekig rendben lett volna. Vettem egy teljes tekercs szúnyoghálót, így ha cserélni kellett volna rajta, az is ment volna. Mondhatni filléres megoldás volt.
Csúnyának se mondhattam igazából, illett az ablakhoz.
Ahol redőny volt, ott simán az ablakra tűztem a hálót és ott is kikentem szilóval, aztán takarta a redőny keret az egészet.
Ezek régi fa ablakok voltak.
Műanyagra biztos nem csinálnék ilyet. Ha nagyon kényszerben lennék, akkor max szilóval odaragasztanám ami leszedhető a későbbiekben nyom nélkül.
Egyébként műanyagra lehet venni fix szunyogháálót amit egyszerű behelyezni.
A terv nálam is hasonló volt mint 1-nél, csak lusta voltam, mindig hallgattam. Egyszer a párom megpróbálkozott vele, nem sikerült, elmozdult, nagy volt a rés a lécek még az ablak keret között, stb. Csak sok meló, sok idő, rossz eredmény.
Aztán tavaly gondoltam egyet és vettem egy tűzőpisztolyt, afféle erősebb, kárpithoz is jó tűzőgépet. Az U szögekkel egyszerűen körben az ablak kerethez tűztem az erős, üvegszálas szúnyoghálót.
Mivel körben szinte a peremén van, szürke a háló, alig látszik, nem rosszabb, mintha lécek lennének rászögelve.
Kb. 15 perc volt egy ablak és később ha levesszük akkor ugyanúgy javítani, festeni kell az ablakot, mint máskor.
Tényleg nem rossz, az előző nyár óta sértetlenül fent vannak. A macska az egyiket kicsit megkaparta, ennyi.
Mekkora mennyiségek kellenek?
4mes sima tetőléc kb 800-1000 Ft.
példa:
szárított, gyalult borovi tetőléc. (nem bramac), kevesebb mint egy ezres.
Nemtom merre laksz, dde keresni kell a környéken normálisabb fatelepet.
A sima fűrész árú (tehát amin előző nap még fütyült a rigó) az szőrős, repedt, vizes, görbe és utólag még zsugorodik, görbül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!