Jó-e a parkside fúrókalapács betonvéséshez?
Ez a 800W-os: [link]
Erre gondolsz? Teljességgel kizárt! Ezzel a betont csak simogatod, nekem is van ilyen. Ez téglára jó maximum. Körülbelül 1.5kW-osat keressél ezek közül az olcsó gépek közül, akár Parkside, vagy Tesco-s, Praktikeres gépek stb. és még azzal sem biztos, erősen függ, hogy mennyire kemény az a beton. Ezzel a 15 ezer forinttal lehet inkább egy gépkölcsönzőbe kell betévedni és kibérelni egy nagy gépet. Tesco-s noname (Power Plus) géppel törtem már fel betont, de az csak egy vékony, kb. 15cm vastag járda volt kb. 80-as években tutykolhatták, szóval azért azt vitte szépen, de biztos van az a betonkeménység, amit csak kínkeservesen tudott volna. Ezek a gépek, mint az olcsó tesco-s és társai arra jók, hogy otthon barkácsolj egy kicsit, különben nem hosszúéletűek, én is a tesco-sat úgy vettem és arra vettem, hogy bontani kell betont, téglát, 1 hetes meló, egy hétig életben kell maradnia aztán eldobom messzire. Annyit ki is szolgált, akkor 20 ezer volt, nekem megérte.
1.2J az fúrashoz és max csempeleveréshez, téglavéséshez elég.
Betonhoz ez nagyon kevés.
Nem alkalmas arra, amire szeretnéd. Nekem is van a legnagyobb SDS max-os Parkside, hálózati. 5-10 perc alatt túlmelegszik és letilt, majd ha már egyszer letiltott, akkor 2-3 percenként le fog tiltani újra, 4-5 perc mire visszahűl és újra használható. Teljesen alkalmatlan beton vésésre. Kb. 10 centi széles és 2cm mély hornyot akartam vele vésni beton födémben, 4m hosszan. Ugyan ezt az SDS plus akkus Milwaukee kettő 9Ah akkuval megállás nélkül abszolválta.
Vagy vegyél valami Reikkel, Lux tools SDS Maxos gépet, vagy bérelj egy normálisat. Arra amire neked kell pénzkidobás a Parkside gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!