Vettem egy fùrókalapácsot, sds tokmányos. Próbaképp betettem egy fúrószárat, de a fúrószár hegye "táncol", olyan mintha nem tengelyirányú lenne a forgás. Nem gondolom hogy ez normális lenne. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy vigyem vissza?
Figyelt kérdés
2022. dec. 19. 14:24
1/13 anonim válasza:
Négy különböző márkájú fúrógépem van itthon 60 ezer Ft. alatti kategóriából és az összesnek üt valamilyen szinten a tokmánya újkorától fogva. Meg lehet próbálni kicseréltetni, de csodákat nem kell várni.
2/13 A kérdező kommentje:
Hat itt szemmel lathatoan egy jo 3-4 mm-t ugral a furoszar hegye...
2022. dec. 19. 14:46
3/13 anonim válasza:
Az SDS ilyen. Ha elkezded vele furni a falazatot, majd a furat megvezeti a furot.
Egy 5 eves, napi szinten epitoiparban hasznalt furokalapacsnal egy fel meteres furo 1 centit is mozog a tokmanyban ha "uresen" forgatod.
4/13 A kérdező kommentje:
ahhaa. értem, igen közben ez nekem is eszembejutott, hogy valószínűleg ha elkezdenék fúrni akkor végülis a furat megfogná. Eddig csak ütvefúró volt a kezemben, azon meg kulcsos tokmány volt, abból indultam ki hogy ott a legvékonyabb fúrószár is úgy állt benne mint a cövek, azért volt szokatlan..
köszönöm a válaszokat
2022. dec. 19. 15:21
5/13 A kérdező kommentje:
2022. dec. 19. 15:46
6/13 anonim válasza:
normális
sds-nél tenglyirányben ki-be jár a fúrószár
7/13 anonim válasza:
Vidd vissza egy biztosan egyenes, nem hajlott fúrószárral együtt és próbáltass ki másikat, akár demodarabot is más márkából. Így lesz összehasonlítási alap. De ha bemész egy praktikerbe vagy obiba, akkor ott is ránézhetsz a kiállított darabokra, semmibe nem kerül. Én továbbra is azt mondom, hogy normális a jelenség, de próba által esetleg ki lehet fogni jobban sikerült darabokat, ha valaki érzékeny erre. Ha a munka megköveteli, hogy ne üssön, akkor meg olyan ipari gépet kell venni a több százezres kategóriából... De SDS fúrásnál ugye általában nem cél a precíziós furat készítése.
8/13 anonim válasza:
Ezek a közetfúrók nem olyanok,mint a fém fúrók.Nem tized mm lyukat kell fúrni.A drága gépeknél is van ilyen .Ne vidd sehova.
9/13 anonim válasza:
Sehova nem kell vinni, az SDS ilyen. Teljesen más elven működik mint a normál tokmányos fúró. Annyi a közös bennük, hogy forognak.
10/13 anonim válasza:
Hát b.ki, akkor pontozzatok le. Ha ennyire zavarja, akkor miért ne vihetné vissza és tesztelhetné le másik fúrógépen? Semmibe nem kerül. Inkább, minthogy benne legyen az érzet, hogy sz.rt kapott, nem?! De tudom, én vagyok fura, mert ha elvárok valamit és mást kapok, akkor nem elfogadom, hanem megpróbálok utánanézni, hogy tényleg ezt lehet-e várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!