Zártszelvényre rozsdamentes lemez hegesztése... Tudnátok tanácsot adni?
Zártszelvényre talpnak szeretnék egy tenyérnyi 3 mm-s rozsdamentes lemezt hegeszteni...
Egy egyszerű inverteres hegesztővel hagyományos pálcával(ok 4616 van itthon) sikerülhet?
Még soha nem próbáltam rozsdamentest hegeszteni.
Köszönöm!
Anyunak csinálok egy zártszelvény "lépcsőt",amire 4 "lépcsőre" 4 virágláda lesz téve.
Egy ismerősöm "tud szerezni" tenyérnyi rozsdamentes(2mm)lemezt,--ezeket hegeszteném fel talpak gyanánt.
Az OK 46.16 és a hasonló, közönséges rutilos elektródák nem jók ilyen célra. Ez csak gányolás, taknyolás, minden lesz csak normális nem!
Megoldás: Teljesen felesleges a rozsdamentes anyag oda. Jó a bilivas is, de be kell festeni kalapácslakkal.
Ha attól félsz hogy átrozsdásodik, akkor csináld LV 6-os lemezből, az évtizedekig se fog átrohadni.
Utolsó vagyok, még annyit hogy persze ha akarod próbáld ki a rozsdamentessel, saját hibából lehet tanulni. De leírom mi fog történni:
A rozsdamentesbe nem fog beleolvadni a varrat, a zártszelvény végén marad csak meg a varratmaradvány. Ezt elkezded majd leflexelni. Második próbánál át fogod égetni az anyagot. A varrat pedig inkább golyó alakú lesz mint sarokvarrat...
Értem.
És mi van,ha az ismerős,aki "szerzi" a rozsdamentest(náluk a lézervágóban hulladék)
hozzátok vele pár rozsdamenteshez való pálcát?
Kicsit,vagy közepesen tudok hegeszteni(nem tanultam),egy 30ezres inverteres gépem van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!