Házi vízmű,teljesen új feltermeli 3 bar-ra a nyomást,majd szépen lassan leejti 1.5 bárra és bekapcsol. kb 1 percenként.Vizhasználat nélkül. Milyen hibára utal ez?
"szelep a szivattyúslag végén"
Az a lábszelep, esetleg visszacsapó szelep - szűrőkosár nélkül...
De elég, ha a slagod, mert ezek szerint tömlőt használsz. Valahol kicsit kivan repedve...
Vagy a szívóslag lyukas vagy a szívóslag végén lévő lábszelep nem zár jól. Azért ezt nem bonyolult ellenőrizni, miután felpumpált 3.5 barra, kapcsold le a házivízművet, és húzd ki a szívóslagot a felszínre, látni fogod hol engedi el a nyomást. Ildomos egyébként két szelepet használni, egyiket a slag egyik végén, másikat annak bekötésipontjánál (a másik végén).
Én is szívok egy ideje egy házivízművel, felteszem itt a kérdést, ha már ez a téma...
Az én problémám az, hogy a házivízművet ha beüzemelem felnyomja a nyomást a beállított értékre, ami 3.5bar, és úgy van beállítva, hogy közel 2 baron kapcsol be, 3.5baron ki. Tök jól működik, semmi probléma nincs vele, eltelik pár nap, esetleg pár hét és egyszer csak annyi történik, hogy csak erre a beállított, azonban alsó értékig, azaz 2 barig nyomja meg a tartályt, és ki-be kapcsol a szerencsétlen, amint megnyitom a csapot. Azaz 2 barnal leáll, 1.9-1.8barnal bekapcsol. Tehát az alsó értéket azt tartja, de a felső értéket valamiért nem akarja tartani, nem nyomja meg 3.5barra, lekapcsol 2 barnal. Ilyenkor ha elengedem belőle teljesen a nyomást és kiengedem teljesen a tartályból is a vizet (az alsó zárósapkán keresztül), akkor ismét működik normálisan pár napig. Relatíve új házivízmű, Metabo, tavaly vettem. Nem gondolnám, hogy a nyomáskapcsoló a hibás, hisz ha az lenne, akkor nem oldaná meg a problémát ez, hogy leengedem a vizet majd újratöltöm a rendszert. Szelep nem lehet probléma, mert ilyenkor a 2 bart tudja tartani több nap elteltével is, és a 3.5bart is tudja (ha éppen jól működik). Egyszerűen nem tudok rájönni és ráadásul a múlthéten ugyanezzel a jelenséggel találkoztam egy helyen, ahol dolgoztam, pont ugyanez volt a probléma. Bárkinek ötlete?
5. Akkor a tartályból engedd ki a vizet és levegővel fujtasd fel.
Lehet nincs benne víz de azt akkor is nézd meg és ha van borítsd ki belőle.
* vagy először csak áramtalanítsd , majd nyisd ki a csapot és hadd jöjjön ki a víz mind.
Majd zárd el a vizcsapot és úgy nyomasd fel levegővel 2 barra kb. AZtán rá az áramot és jónak kell lenni.
Van az oldalán egy tűszelep amit kompresszorral kell felnyomni.
Pedig a leírásában is benne van hogy levegővel felkell nyomatni.
Érted ezt???
Csináld meg és aztán nézd meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!