Gerébtokos ajtót hogyan kell panelbe berakni? Egyáltalán lehet-e?
Figyelt kérdés
2010. okt. 22. 09:14
1/9 anonim válasza:
Szerintem nem lehet. A gerébtokosnak az a lényege,hogy befalazható,vagyis hely van kiképezve a téglának,amit sorró-sorra tudsz kitölteni
2/9 anonim válasza:
PUR hab segítségével egyszerű. Csak el ne felejtsd középen kitámasztani, mert a hab mire megköt összenyomja.
3/9 A kérdező kommentje:
Hát így nem tudom eldönteni! A első azt írja hogy nem lehet, a második meg azt hogy lehet!
2010. okt. 23. 12:19
4/9 P.Pityu válasza:
Belehet.A gerébtok név a tok keresztmetszeti kialakitásának tipusát jelenti,nem a befalazhatóságot.Ha a tok vastagsága megegyezik a panel vastagságával akkor simán berakható.
5/9 P.Pityu válasza:
bocs lemaradt:Falnyílásba faékkel rögzíteni kell vizbe,függőbe.Purhab,száradás után szegőléc.Középen támaszd ki!
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi, végre valaki leírta hogy is működik ez!
2010. okt. 23. 19:31
7/9 apaanyamárk válasza:
szia ajtó ablak beépítéssel foglalkozom,de ilyet még nem láttam.a geréb tok az ablaknál van magyarul ablak fölé épített redöny.De ha az ajtod kissebb a nyilásnál min.2-2cm-rel akkor ki kell ékelni,vizmértékel függöbe-vizbe derékszögbe rakni,tokrögzitő csavarral falba fúrni és utánna purhabozni,ajtot bezárni 24-órán át állni hagyni.Utána ha kell a pántoknál után állitani.
8/9 P.Pityu válasza:
Hühaaa!A gerébtok az redönydoboz???Én asztalos vagyok,szerintem buta válaszok elött inkább olvass utána!
9/9 samuka80 válasza:
A gerébtok anyit tesz, hogy nincs rajta takaróléc.Natúr tok+ az ajtó.Ahogy előttem leirták, beállitod függőbe ill viszintbe,és rögzited /faékkekel illetve ha lehet csavarozással./Utána a tok közepén keresztbe kb 1m magasan
kitámasztod ügyelve, hogy párhuzamos maradjon a tok.Ellenkező esetben nem fog csukodni az ajtó mert a purhab "összenyomja" a tokot.Szárazépitő vagyok /gipszkartonos/ és jónéhány ajtót beraktam már.Még valami:amikor beállitod a tok helyzetét, számolj rá legalább 5mm ha már van burkolat.Igy az ajtód nem a kövön vagy parkettán fog ülni.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!